«Οι Special Olympics ήρθαν στο σπίτι τους»

Σήμερα στις οκτώ και μισή το βράδυ η τελετή έναρξης

Θεωρείται το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός της φετινής χρονιάς επομένως δεν προκαλεί εντύπωση το ότι τα βλέμματα εκατομμυρίων ανθρώπων θα είναι απόψε στραμμένα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, λόγω της έναρξης των Special Olympics στις οκτώ και μισή το βράδυ.


Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο 45.000 θέσεων Παναθηναϊκό στάδιο, εκεί όπου το 1896 διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.


Στην τελετή θα συμμετάσχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως ο θρύλος τη μουσικής Στίβι Γουόντερ, ο Ιταλός τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς, ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής ο οποίος έχει γράψει και τον ύμνο της τελετής. Ενώ ειδικές παρουσιάσεις θα κάνουν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθποιός Ζάνγκ Ζιγί.


Κορυφαία στιγμή της βραδιάς αναμένεται να είναι η παρέλαση των 10.000 αθλητών και των μελών των αποστολών από πάνω από 183 χώρες, που συμμετέχουν στους αγώνες, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, . Κάρολου Παπούλια, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των αγώνων, του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και πλήθος διεθνών προσωπικοτήτων.


«Δεν μπορούσα να λείπω από τη σημερινή τελετή. Γράφω τραγούδια από την καρδιά μου και είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι στην Αθήνα για τους Special Olympics»,δήλωσε ο θρύλος της μουσικής , Στίβι Γουόντερ.


Τους εκπροσώπους του Τύπου για τη σημαντική προσφορά τους στη διάδοση του μηνύματος ευχαρίστησε η Ζάνγκ Ζιγί, Κινέζα ηθοποιός, ενώ η αθλήτρια Λορέττα Κλέιμπορν δήλωσε τα είπε όλα με τη φράση: «Οι Special Olympics ήρθαν στο σπίτι τους».


Η τελετή έναρξης θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1.


http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης