ΠΡΕΒΕΖΑ: Προτεραιότητα η σύνδεση με Εγνατία

Περιοχή Σιστρουνίου

Ως πρώτη προτεραιότητα χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου τη σύνδεση του νομού μας με την Εγνατία, μέσω Θεσπρωτικού, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την χρηματοδότηση του έργου στην δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η μελέτη θα παραδοθεί τέλος Αυγούστου αλλά ο «δρόμος» του έργου φαίνεται να είναι ακόμη μακρύς. 

Ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι εφόσον υπάρχουν χρήματα θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ το κόστος του οποίου ανέρχεται περίπου στα 13 εκ ευρώ, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την χρηματοδότησή του, αφού όπως είπε τα χρήματα είναι περιορισμένα. 

Όσον αφορά το κομμάτι του δρόμου από τα Γιάννενα ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γιάννης Καραμπίνας είπε ότι ο δρόμος Τύρια - Σιστρούνι είναι δημοπρατημένος από την πρώην Ν.Α Ιωαννίνων με το ποσό των 10,5 εκ ευρώ αλλά δεν συμβασιοποιημένος. 

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Καραμπίνα οφείλεται στις ενστάσεις που έχουν γίνει και το θέμα βρίσκεται στο συμβούλιο της επικρατείας, από όπου και θα παρθούν οι αποφάσεις. 

Ο ίδιος είπε μάλιστα ότι σε περίπτωση που το εργοστάσιο αποβλήτων γίνει στο Ελευθεροχώρι, τότε αυτός ο δρόμος θα πρέπει να γίνει άμεσα, έτσι ώστε λειτουργώντας το εργοστάσιο να είναι σύντομη η σύνδεση της Πρέβεζας με την Εγνατία οδό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης