Αγανακτισμένοι: Σχέδια για το μεσοπρόθεσμο

Τα στρατηγικά σχέδια για τον αποκλεισμό της Βουλής επεξεργάζονται οι «Αγανακτισμένοι» εν όψει των μεγάλων συγκεντρώσεων που αναμένονται την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της μεγάλης 48ωρης γενικής απεργίας, όταν οι Έλληνες βουλευτές θα ψηφίζουν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στήριξης για την έξοδο της χώρας από την κρίση.


Εκτός από τα σχέδια που αφορούν τον ίδιο τον κλοιό γύρω από την Βουλή, οι ομάδες περιφρούρησης των «Αγανακτισμένων» ασχολούνται πυρετωδώς με την εκπόνηση των «αμυντικών σχεδίων» τους, ώστε, όπως λένε οι ίδιοι, να αντιμετωπίσουν τυχόν προσπάθειας της Αστυνομίας να διασπάσει τον κλοιό γύρω από τη Βουλή. 


Ακόμη περισσότερο, τους απασχολεί το ενδεχόμενο προβοκάτσιας με την πρόκληση βίαιων επεισοδίων που θα προκαλέσουν την παρέμβαση των ΜΑΤ για να διαλυθούν οι συγκεντρώσεις.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Συνεργασία με συνδικαλιστές

Κατά την συνέλευσή τους, την περασμένη Τετάρτη, οι «Αγανακτισμένοι» αποφάσισαν για πρώτη φορά να συνεργαστούν με συνδικαλιστικούς φορείς και εργατικά σωματεία προκειμένου να οργανώσουν από κοινού τον αποκλεισμό της Βουλής.

Τα σημεία όπου θα στηθούν τα «μπλόκα» των διαδηλωτών είναι η οδός Βασ. Κωνσταντίνου στο ύψος της Ριζάρη, μέχρι και το Παναθηναϊκό Στάδιο, με στόχο να αποτρέψουν απόπειρες διέλευσης των βουλευτών από τους κάθετους δρόμους της Ρηγίλλης. 


Το σημείο αυτό θεωρείται νευραλγικό, αφού κατά τον προηγούμενο αποκλεισμό είχαν συγκεντρωθεί μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας για να αποτρέψουν τον αποκλεισμό. Το δεύτερο μπλόκο θα στηθεί στην οδό Βας. Σοφίας στο ύψος του Πολεμικού Μουσείου και το τρίτο στην λεωφόρο Αμαλίας, δίπλα από την Βουλή.

Για τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά το διήμερο 28-29 Ιουνίου 2011, οι «Αγανακτισμένοι» έχουν κυκλοφορήσει και αφίσα.

5η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση

Για πέμπτη συνεχή Κυριακή, το κίνημα των «Αγανακτισμένων» έδωσε ραντεβού σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης για εκφράσει την αντίθεσή του στα μέτρα λιτότητας και την ανεργία.

Στόχος των διοργανωτών είναι μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πρόβα τζενεράλε για τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις κατά την διάρκεια της 48ωρης απεργίας.


«Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θα 'μαστε όλοι εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία». Με αυτό το σύνθημα οι αγανακτισμένοι πολίτες ανακοινώνουν τη συνέχεια του κινήματος, το οποίο αναμένεται να έχει την μεγάλη απήχηση που είχε τις 4 προηγούμενες Κυριακές.

Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης