«Όχι» στην συγκέντρωση όλων των Τμημάτων ΤΕΙ στην Άρτα

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε σε Πρέβεζα, Θεσπρωτία και Γιάννινα από την πρόταση του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου, κ. Γρηγόρη Γκίκα, να συγκεντρωθούν όλα τα Τμήματα του Ιδρύματος στην Άρτα, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.


Φορείς των τριών άλλων περιοχών της Ηπείρου σημειώνουν, ότι τα Τμήματα είναι αναγκαία στις πόλεις που λειτουργούν σήμερα, γιατί η παρουσία εκατοντάδων φοιτητών εκεί, εκτός των άλλων, δίνει οικονομική «ανάσα».

Ο κ. Γκίκας πρότεινε να δημιουργηθεί μια ενιαία Πανεπιστημιακή Κοινότητα, με τη δημιουργία τριών μεγάλων Σχολών. Μια Τεχνολόγων Γεωπόνων, όπου θα συμπεριλαμβάνονται τα Τμήματα Φυτικής Παραγωγής και Ζωικής Παραγωγής και Ιχθυοκομίας.

Άλλη μια Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, που θα αποτελείται από τα Τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στην Οικονομία και μια Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας –Πρόνοιας, που θα περιλαμβάνει τα Τμήματα Βρεφονηπιοκομίας, Λογοθεραπείας και Νοσηλευτικής.

Να σημειωθεί, ότι οι υπάρχοντες φοιτητές στα τμήματα Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων δεν θα μετακινηθούν μέχρι να αποφοιτήσουν, ενώ το μέτρο θα ισχύσει σε πέντε χρόνια από σήμερα, σύμφωνα με την πρόταση.

ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!
Όμως, ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιώργος Κάτσινος. Σε επιστολή του στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου, με αφορμή την πρόταση του τελευταίου, προειδοποιεί, ότι «οι εχθρικές ενέργειές σας προς τα Τμήματα της Ηγουμενίτσας, με τελευταία την μη καταβολή των δεδουλευμένων στο Εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν θα μείνουν αναπάντητες από την Θεσπρωτική κοινωνία»!

Πολλοί είναι οι Φορείς που βλέπουν, ότι μετά το «λουκέτο» που βάζει η Κυβέρνηση σε τρία τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου, αν τελικά ισχύσει η πρόταση του Προέδρου του Ιδρύματος, τότε πόλεις όπως η Πρέβεζα και η Θεσπρωτία θα έχουν δεχθεί τη «χαριστική βολή». «Περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και θέλουμε τους φοιτητές στην πόλη μας. Ο Πρόεδρος θα πρέπει να εξηγήσει, γιατί επιλέγει την Άρτα για κέντρο όλων των Τμημάτων» σημειώνουν Πρεβεζάνοι.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ…
Υπενθυμίζεται, ότι προ ημερών ο κ. Γκίκας είχε προτείνει την συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, λόγω της δύσκολης οικονομικά εποχής που περνά η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν, όταν το Υπουργείο ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις για τον περίφημο «Καλλικράτη» σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Το σίγουρο είναι, ότι οι τοπικές κοινωνίες θέλουν τα Τμήματα στις πόλεις τους και το Κράτος σκοπεύει να συμπτύξει, όσο το δυνατόν περισσότερα Ιδρύματα!

Με τις αντιδράσεις τοπικών Φορέων, φοιτητών, γονέων και Καθηγητών να κρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι του Υπουργείου, το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα καυτό για την ακαδημαϊκή κοινότητα της Ηπείρου...

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ