Έδεσσα - Αθήνα: Ο δρόμος του κερασιού

Τα κεράσια της Έδεσσας ταξιδεύουν στην Αθήνα. Τα νόστιμα και φημισμένα φρούτα της μακεδονικής πόλης θα μεταφερθούν στην πρωτεύουσα μέσω εκδήλωσης με τίτλο «Οι δρόμοι του κερασιού», που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο «Royal Olympic Athens».


Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Έδεσσας και ο Σύλλογος Εδεσσαίων της Αθήνας και κύριος στόχος είναι η σύνδεση των κερασοπαραγωγών και εκπροσώπων συνεταιρισμών της περιοχής με υπεύθυνους τροφοδοσίας επιχειρήσεων.


«Η δημοτική αρχή επιχειρεί ένα άνοιγμα προς τις αγορές. Φιλοδοξούμε τα επόμενα χρόνια να πραγματοποιήσουμε παρόμοιες εκδηλώσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Θέλουμε μέσα από τα κεράσια να μάθει ο κόσμος και τις υπόλοιπες ομορφιές της Έδεσσας» δήλωσε ο υπεύθυνος Πολιτιστικού Τουρισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Έδεσσας, Ευάγγελος Κυριακού.


Από την περιοχή της Έδεσσας προέρχεται το 60% της συνολικής πανελλήνιας παραγωγής του κερασιού, ενώ το μεγαλύτερο μέρος κατευθύνεται στο εξωτερικό.


Επιπλέον, από συνεταιρισμούς και ομάδες γυναικών καταβάλλεται προσπάθεια να αναπτυχθούν και παραπροϊόντα του κερασιού, όπως χυμός, γλυκό κουταλιού και τσάι από το εν λόγω φρούτο.


http://www.zougla.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης