Αιμοδότες του τουρισμού οι Σλάβοι

Αγαπημένος προορισμός τους η Βόρεια Ελλάδα

Η πτώση των τιμών από τους ξενοδόχους μας και το αίσθημα αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους από την κρίση «αδελφούς Ελληνες» προκαλούν το φετινό καλοκαίρι σλαβικό «τσουνάμι» τουριστών στις ακτές της βόρειας (κυρίως) Ελλάδας.
 

Ρώσοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Σλαβομακεδόνες, ακόμα και Σέρβοι της Βοσνίας άρχισαν να καταφθάνουν από τις αρχές Ιουνίου στις παραλίες της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Σκιάθου και της Κέρκυρας και το κύμα καθόδου αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους δύο μήνες. 

Βάσει υπολογισμών αναμένεται αύξηση 30% των τουριστών από τις βαλκανικές χώρες και εκείνες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Το μεγάλο «μπουμ» έρχεται από τη Ρωσία απ’ όπου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπηρεσιών του ΕΟΤ στη Μόσχα στηριζόμενους στις βίζες που εκδίδονται από τα εντεταλμένα γραφεία, πρόκειται να ταξιδέψουν για διακοπές στην Ελλάδα περισσότεροι από 550.000 Ρώσοι. Πιο αισιόδοξα τα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανεβάζουν τον αριθμό των τουριστών σε 700.000.


«Οι Ρώσοι ανακαλύπτουν όλο και περισσότερο την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Φέτος όμως τη χώρα μας την κατέστησαν πιο ελκυστική η μείωση των τιμών στα τουριστικά πακέτα, αλλά όσο και αν σας φαίνεται παράδοξο και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. 


Οι Ρώσοι βλέπουν με συμπάθεια τη δοκιμασία των Ελλήνων και αντιμετωπίζουν με δόση εκνευρισμού τις επιθέσεις που δέχονται επικοινωνιακά διεθνώς οι Ελληνες, γεγονός που τους ωθεί να θέλουν να τους ενισχύσουν έστω με τις διακοπές τους», είπε στην «Καθημερινή» τουριστικός παράγοντας που δραστηριοποιείται στη ρωσική αγορά.

Στο ίδιο πνεύμα και οι Σέρβοι που μέσω του τουρισμού αισθάνονται ότι ανταποδίδουν, έστω και στο ελάχιστο, την τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια που δέχθηκαν από τους Ελληνες στα πέτρινα χρόνια του πολέμου, όταν τα συνεχή εμπάργκο της διεθνούς κοινότητας εναντίον του καθεστώτος Μιλόσεβιτς είχε βυθίσει τον πληθυσμό στη φτώχεια και την ανέχεια.


Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στο Βελιγράδι κάνουν λόγο για 700.000 Σέρβους που θα ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι για διακοπές στην Ελλάδα έναντι 500.000 πέρυσι. 


Μάλιστα, σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Ενωσης Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας, το 62% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ