ΑΡΤΑ: Εμπόδισαν τον Βουλευτή Κ. Παπασιώζο να καταθέσει στεφάνι

ΒΙΝΤΕΟ του http://monoplio.gr από την παρεμπόδιση του βουλευτή Κ. Παπασιώζου να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο

Σε μια σεμνή τελετή κατά την οποία όμως δεν έλειψαν και τα συνθήματα από πλευράς «αγανακτισμένων» πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στον Άγιο Δημήτριο, τιμήθηκε σήμερα στην Άρτα η 130η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. 


Το πρωί έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου επίσημη δοξολογία παρουσία του βουλευτή Άρτας  Κώστα Παπασιώζου, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, των Αντιδημάρχων Άρτας Θεόδωρου Γκούβα και Βίκυς Βασιλάκη – Μητρογεώργου, του προέδρου του Δ.Σ. Άρτας Θωμά Τσιρογιάννη, του επικεφαλής της παράταξης «Κοντά στο δημότη» Δήμου Αρταίων Γιώργου Παπαβασιλείου, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων και των διοικητών των σωμάτων ασφαλείας. 

Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο κ. Στέφανος Παπαστεργίου, εκπαιδευτικός (φιλόλογος) κλάδου ΠΕ02 1ου Γενικού Λυκείου Άρτας ο οποίος στην ομιλία του υπογράμμισε τη σημασία της επετείου. Εκ μέρους του Δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη - ο οποίος μαζί με τον Μητροπολίτη Άρτας Ιγνάτιο βρισκόταν στα Σέρβια Κοζάνης για τις εκδηλώσεις της Αγίας Θεοδώρας - κατέθεσε στεφάνι ο πρόεδρος του Δ.Σ. Θ. Τσιρογιάννης.

Στον προαύλειο χώρο του Αγίου Δημητρίου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής οι «Αγανακτισμένοι» της Άρτας οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου όπως: «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή θα δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί», «Αγώνας διαρκείας ενάντια στη χούντα της οικονομίας», «Ψωμί-παιδεία-ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» και άλλα συνθήματα. 

Μάλιστα ένας εκ των "αγανακτισμένων" προσπάθησε να παρεμποδίσει τον βουλευτή Κ. Παπασιώζο να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται προ του ιερού ναού.
 

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού  Ύμνου. 


Η τελετή για την Απελευθέρωση της Άρτας from CRISTINA NAKOU on Vimeo.

Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΗΣ

Σχόλια

  1. Ένας = κανένας, η αγανάκτηση δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές , τίποτα δεν πρέπει να μας τυφλώνει ώστε να ξεφεύγουμε από τη σύνεση και το πρέπον ιδίως όταν οι στιγμές είναι ιερές.
    Να ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε ξανά άδικες λεκτικές ή άλλου είδους επιθέσεις, αφήνοντας οριστικά σκέψεις και συμπεράσματα του τύπου όλοι ίδιοι είναι.
    Επιτέλους οι λίγοι πρέπει να σέβονται τους πολλούς αλλά πάνω από όλα θεσμούς και ιερά της πατρίδος.
    Εκτός και αν αυτά συμβαίνουν για μια αρρωστημένη δημοσιότητα ολίγων δευτερολέπτων.

    Χριστόφορος Μίχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι ο Γιάννης Λαζάρου δεν έχει ανάγκη από δημοσιότητα, ούτε άλλωστε το επιζητεί. Όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ικανός να εκφράσει εκείνο που πιστεύει ειρηνικά και χωρίς να δημιουργήσει άλλου είδους προστιβές. Αν με προσοχή διαβαστεί η επόμενη ανάρτηση θα διαπιστώσει κανείς ότι λειτούργησε ως "πολίτης Λαζάρου" και με την πράξη του αυτή αντιστάθηκε όχι στο πρόσωπο του Βουλευτή Παπασιώζου, αλλά γενικά στο πολιτικό σύστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθυστερημένα λιγάκι αλλά το διάβασα, σύμφωνοι , λειτουργεί για τον εαυτό του ο κύριος Λαζάρου έ και? Εξέθεσε τον εαυτό του σε δημόσια πράξη και κάνω χρήση του δικού μου δικαιώματος σαν πολίτης να την σχολιάσω ασφαλώς καλοπροαίρετα.
    Αν ο καθένας μας έμπαινε εμπόδιο σε εκδηλώσεις και μάλιστα εθνικού χαρακτήρα, επειδή το θεωρεί κατάλληλο πεδίο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί (για δικαία αιτήματα θα συμφωνήσω ασφαλώς) θα είχαμε μια μπαχαλοποίηση των δημοσίων πραγμάτων, σωστά?
    Ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό, οφείλουμε όλοι μας σε γεγονότα εθνικού χαρακτήρα, σεβόμενοι τους αγώνες και το αίμα των προγόνων μας για να απολαμβάνουμε σήμερα όλοι μας ιδιοκτησία και ελευθερία.
    Υπάρχουν σωστότεροι (και αποτελεσματικότεροι) τρόποι κατά τη δική μου αντίληψη να δώσει κανείς χαστούκι στο σύστημα\ χωρίς να βλάπτονται οι άλλοι πολίτες και τα δημόσια πράγματα.
    Ήθελα να καταθέσω δημόσια την ενόχληση μου ως πολίτης, το θέμα ασφαλώς κλείνει εδώ και σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    Χριστόφορος Μίχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης