Τοκογλύφος χωρίς έλεος «έπινε το αίμα» επιχειρηματία!

Στη Νέα Κρήνη Σερρών


Την τοκογλυφία στην πιο σκληρή  και αδυσώπητη μορφή της γνώρισε  ο ιδιοκτήτης μιας καφετέριας στη Νέα Κρήνη Σερρών, που έκανε το διπλό λάθος να δανειστεί χρήματα από έναν αγρότη αλλά και να του συστήσει και άλλον «πελάτη»! 


Αν και ο ίδιος ξεχρέωσε τα οφειλόμενα με πολύ υψηλούς τόκους, αναγκάστηκε να πληρώσει και αυτά του… δεύτερου και μάλιστα ξυλοκοπήθηκε μέσα στο μαγαζί του όταν δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει το ποσό που απαιτούσε ο δανειστής!

Η πρωτοφανής υπόθεση αποκαλύφθηκε  όταν ο τοκογλύφος έβαλε έναν «φουσκωτό» να χτυπήσει τον επιχειρηματία μπροστά στους πελάτες και του προσωπικό του. Το θύμα αγανάκτησε και κατέφυγε στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας προσημείωσαν 500 ευρώ και, όταν τα παρέλαβε ο τοκογλύφος, τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. 


Στο σπίτι του, μάλιστα, κατασχέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας, μικροποσότητα χασίς και τέσσερα ναρκωτικά χάπια.

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας  είχε πληρώσει 78.500 ευρώ για δάνειο ύψους… 17.500 ευρώ που είχε πάρει τμηματικά τα τελευταία δυόμισι χρόνια και ήταν ακόμη χρεωμένος, αλλά ξεπλήρωνε τις δόσεις του. 


Το λάθος του ήταν ότι δέχθηκε να μπει εγγυητής για να πάρει ένας φίλος του δάνειο ύψους 10.000 ευρώ με το ίδιο υψηλό επιτόκιο. Όταν ο δανειολήπτης… εξαφανίστηκε, ο τοκογλύφος υποχρέωσε τον επιχειρηματία να πληρώσει εκείνος τις οφειλές του! 

Όμως, εκείνος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο τεράστιο χρέος που είχε συσσωρευτεί και τον περασμένο μήνα του έστειλε μόνο 500 αντί… 3.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο εξαγριωμένος δανειστής να κάνει… έφοδο στο μαγαζί του. 

 Του Μανώλη Βάια

http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης