3000 πεντάμηνες θέσεις εργασίας για την Ήπειρο

Την στήριξη των ανέργων σε ευκαιρία για απασχόληση και κοινωνική προσφορά ανάγει το πρόγραμμα «Κοινωφελής Εργασία» που προωθεί η πολιτεία σε 25 περιοχές που πλήττονται από υψηλά επίπεδα ανεργίας, μεταξύ των οποίων και η Ήπειρος.


Το πρόγραμμα εξασφαλίζει την απασχόληση σε 55.000 ανέργους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, κινητοποιώντας τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς, που μπορούν έτσι να καλύψουν και τις ανάγκες τους σε προσωπικό. 

Συνολικά το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 280 εκ. ευρώ και αφορά στην εργασία έως πέντε μηνών, με την πλήρη μισθοδοσία και κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών.Για την Περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα αφορά περίπου 10 εκ. ευρώ και 3000 πεντάμηνες θέσεις εργασίας, όπως ανέφερε το στέλεχος του υπουργείου Εργασίας Γιάννης Τυμπακιανάκης που βρέθηκε στα Γιάννινα σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η κατανομή των θέσεων εργασίας έγινε σύμφωνα με τον πληθυσμό του κάθε νομού όπως εξήγησε ο κ. Τυμπακιανάκης.

Θετικά αντιμετώπισαν την δημιουργία θέσεων εργασίας τόσο ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, όσο και ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Ιωαννιτών Φίλιππας Τσουμάνης.

Ο κ. Τσουμάνης σημείωσε πως είναι χρέος των φορέων να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στις σημερινές συνθήκες, ενώ ο κ. Τσουμάνης, υπογράμμισε πως μέσω αυτού του προγράμματος θα επιλυθούν και προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών.

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν πως στη συγκεκριμένη ημερίδα υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από φορείς της περιοχής που μπορούν να είναι δικαιούχοι.

Εκτός από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη το «παρών» έδωσαν ο περιφερειακός σύμβουλος Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης, η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ν. Μπέγκα, ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Δ. Γαλλίκας, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Πέτρος Τσουμάνης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Φασούλης και εκπρόσωποι αρκετών ακόμη φορέων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης