Η «Μεσόγειος SOS» καθάρισε ακτές του Αμβρακικού

Επιχείρηση καθαρισμού των ακτών του Αμβρακικού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου, παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας, από το Δίκτυο «Μεσόγειος SOS» σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και εθελοντές. 


Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή στις 9 το πρωί έγινε καθαρισμός στην περιοχή Κορωνησίας – Σαλαώρας του Δήμου Άρτας. Το απόγευμα καθαρίστηκε το ανάχωμα του Λούρου κοντά στον οικισμό Πέτρας του Δήμου Ζηρού και σήμερα γίνεται καθαρισμός στην παραλία της Βόνιτσας. 

Στην Άρτα η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από το Δήμο Αρταίων ενώ συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, η Ομοσπονδία Αλιέων Ηπείρου, οι Ενεργοί Πολίτες Αμβρακικού και ο Σύλλογος Προστασίας Αράχθου καθώς και μεμονωμένοι πολίτες που με την παρουσία τους κατέδειξαν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι, όχι απλά συμβατή αλλά και απαραίτητη για την βιώσιμη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών, στις οποίες είναι επικεντρωμένη η φετινή εκστρατεία.
 

Η αύξηση των εθελοντών χρόνο με το χρόνο αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα δήλωσε η Άννυ Μητροπούλου, Διευθύντρια του Δικτύου «Μεσόγειος SOS». «Αν υπάρχει κάποιο ελπιδοφόρο κι αισιόδοξο μήνυμα είναι αυτό, ότι οι εθελοντές αυξάνονται κάθε χρόνο με γεωμετρική πρόοδο. 

Έχουμε φτάσει στους 18.000 εθελοντές πανελλαδικά και φανταζόμαστε μέχρι το τέλος του μήνα να ξεπεράσουμε τους 20.000. Αυτό σημαίνει ότι είναι άνθρωποι που φεύγουν από το σπίτι τους, φεύγουν από τον καναπέ τους, φεύγουν από την τηλεόραση και βγαίνουν στο πεδίο, αναλαμβάνουν δράση για τη ζωή τους. Αυτό είναι πολύ αισιόδοξο μήνυμα. 

Παρότι αυξάνονται τα σκουπίδια κάθε χρόνο γιατί είμαστε υπερκαταναλωτική κοινωνία, φαίνεται ν’ αυξάνονται και οι άνθρωποι που ευαισθητοποιούνται σταδιακά γι’ αυτό. Ελπίζω να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμμάχους και να το θυμόμαστε καθημερινά, δεν περιμένουμε μια εκστρατεία ή το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S. για να έρθει να μας το θυμίσει».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ