Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

«Καμπανάκι» Πρυτάνεων για τα ΑΕΙ

Την ανησυχία τους για τη διασφάλιση της λειτουργίας των πανεπιστημίων εξέφρασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου οι διοικήσεις τους.

Όπως τόνισαν, τα ανώτατα ιδρύματα βρίσκονται μεταξύ άλλων αντιμέτωπα με τις δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης, οι οποίες ξεπερνούν το 50% και με τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση των εξελίξεων μελών Διδακτικού και Ερευνητικού προσωπικού.

Παράλληλα οι πρυτάνεις χαρακτήρισαν ως ανυπόστατα δημοσιεύματα περί συγχωνεύσεων ή και καταργήσεων Τμημάτων και Πανεπιστημίων επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των ιδρυμάτων.

Στην περίοδο δημοσιονομικής κρίσης που διανύουμε, η σημαντικότερη επένδυση που οφείλει να κάνει η ελληνική Πολιτεία είναι η επένδυση στη γνώση και στην Παιδεία, ως αναγκαία προϋπόθεση εξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και προστασίας της κοινωνικής συνοχής.


Επίσης οι πρυτανικές αρχές των ελληνικών Πανεπιστημίων στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν στη Θεσσαλονίκη κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για αλληλοσυγκρουόμενες εγκυκλίους, διαρκείς αυτοσχεδιασμούς και για έλλειψη συντονισμού.

Στο συνέδριο συμμετείχαν, ο Πρύτανης Α.Π.Θ.Γιάννης Μυλόπουλος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

http://www.skai.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου