Πρώτο κόμμα ο Δημοκρατικός Συναγερμός στην Κύπρο

Σε ποσοστά και έδρες

 

Ποσοστό 34,27% συγκεντρώνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός στην Κύπρο, με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων των βουλευτικών εκλογών, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,75%.


Ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 32,67% και αύξηση 1,36%, το ΔΗΚΟ με 15,77% και μείωση 2, 22%, το ΕΔΕΚ με 8,93% και μείωση 0,03%, το ΕυρωΚο με 3,88% και μείωση 1,9% και τέλος οι Οικολόγοι με 2,21% και αύξηση 0,25%


Σημαντικό πρέπει να θεωρείται το ποσοστό 1.08% που πήρε το Ελληνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) το οποίο έγινε γνωστό από την αντιμεταναστευτική του εκστρατεία και θεωρείται ως ακροδεξιό κίνημα.


Με βάση τα ποσοστά των κομμάτων οι έδρες αναμένεται να κατανεμηθούν ως εξής:


ΔΗΣΥ 20

ΑΚΕΛ 19
ΔΗΚΟ 9
ΕΔΕΚ 5
ΕΥΡΩΚΟ 2
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1

Η κατανομή αυτή αφήνει ανοικτή την εκλογή προέδρου στη νέα Βουλή, καθώς τα συγκυβερνώντα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ συγκεντρώνουν 28 έδρες, μία λιγότερη από όσες χρειάζονται για να εκλέξουν τον πρόεδρο του σώματος.


Το ποσοστό αποχής έφτασε στο 21,17%, ποσοστό πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Κύπρου και υπερδιπλάσιο από το ποσοστό αποχής στις προηγούμενες εκλογές. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει προβληματισμό σε όλα τα κόμματα που αναζητούν και τα αίτια που οδήγησαν τους ψηφοφόρους στην αποχή.



http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ