Τι θα γίνει αν κηρύξουμε στάση πληρωμών και επιστρέψουμε στην δραχμή;


Οι στιγμές έσχατης κατάντιας που βιώνουμε τις τελευταίες αυτές ημέρες δεν θα έπρεπε να μας επιτρέπουν να μετέχουμε σε αστειότητες περί “κυβέρνησης προσωπικοτήτων” της Ντόρας Μπακογιάννη , την οποίαν είχε προτείνει και προ διετίας περίπου  ο Γ. Καρατζαφέρης . Μιά “κυβέρνηση προσωπικοτήτων” στερείται της πολιτικής νομιμοποίησης αλλά και της διοικητικής εμπειρίας  γι αυτό είναι όχι μόνον άχρηστη αλλά  και επικίνδυνη!

Θα πρέπει να στηρίξουμε τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος με τα λάθη του και τις παραλείψεις του οδήγησε την Χώρα στο σημερινό αδιέξοδο . Να μας βγάλει αυτός από την Κρίση στην οποίαν ο ίδιος μας οδήγησε…!

Η Χώρα τελεί ήδη σε κατάσταση Έκτακτης  Ανάγκης και πληρούνται όλες  οι προϋποθέσεις γιά να κηρυχθεί αυτή νόμιμα, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα !

Η κυβέρνηση , επιβάλλεται, να κηρύξει Στάση Πληρωμών προς το Εξωτερικό αφού πρώτα προβεί μυστικά σε εκτύπωση  Νέων Δραχμών , που θα αντικαταστήσουν αιφνιδιαστικά, μέσα σε κάποιο Σαββατοκύριακο , το ευρώ  σε όλες τις εσωτερικές συναλλαγές  σε βάση ισοτιμίας   1 ευρώ  =  1 νέα δραχμή , για αποφυγή της κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών.

Από την επόμενη Δευτέρα, όλες οι καταθέσεις των Ελληνικών Τραπεζών σε ευρώ θα έχουν μετατραπεί σε νέες δραχμές και δεν θα μπορούν να γίνονται αναλήψεις σε ευρώ. Μπορεί αυτό να διασφαλισθεί με αναγκαστικό Νόμο που θα εκδοθεί κατά τις διατάξεις Κήρυξης της Χώρας σε κατάσταση  Έκτακτης Ανάγκης.

Οι καταθέσεις σε ευρώ των Ελληνικών Τραπεζών (περίπου  200 δις)  καθώς και τα αποθέματα σε ευρώ και δολάρια της Τράπεζας της Ελλάδος θα γίνουν τότε αυτόματα , τα συναλλαγματικά αποθέματα της Πατρίδας μας !

Το διεθνές πλήγμα κατά του Ευρώ θα είναι τότε αρκετά ισχυρό, ώστε να σπεύσουν οι εταίροι μας να συνδιαλλαγούν έντιμα μαζί μας στην βάση της Αλληλεγγύης που δεν την έχουμε δει μέχρι σήμερα .  
 
Τα χρέη μας , που θα έχουν τότε μετατραπεί αυτόματα σε νέες δραχμές (με εξαίρεση όσα ήδη ελάβαμε στα πλαίσια του Μνημονίου, διότι εμερίμνησαν περί τούτου οι ευφυείς συντάκτες του και απεδέχθησαν οι ανίκανοι υπουργοί μας), θα μπορέσουμε να τα διαπραγματευθούμε με τους δανειστές μας και διεθνείς τοκογλύφους  από ισχυρότερη πολιτική θέση (διαγραφή σημαντικού τμήματος αυτών,επιμήκυνση στα 40 χρόνια, έστω με ρήτρα ευρώ, του υπολοίπου , με μηδενικό επιτόκιο ή έστω με επιτόκιο  1,25% , όσο δηλαδή δανείζει σήμερα η ΕΚΤ ,σταθερό καθ΄όλη την διάρκεια της 40-ετίας).

Με το συνάλλαγμα των 250-300 δις ευρώ + δολαρίων θα μπορέσουμε να προμηθευόμαστε από το  Εξωτερικό όσα δεν μπορεί να παράγει η  χώρα μας, λ.χ. πετρέλαιο, όπλα, ιατρικά σκευάσματα κλπ ., γιά πολλά χρόνια, αφού  αυτόματα θα έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις γιά την ανάπτυξη της εγχώριας Παραγωγής !

Η αναμενόμενη υποτίμηση (διολισθητική) της νέας δραχμής , θα επιτρέψει την ανάπτυξη της Παραγωγής  γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων  γιά τη σίτιση του Λαού μας και βιοτεχνικών ειδών καθημερινής χρήσης , καθώς και την κάθετη αύξηση των Εξαγωγών μας σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητος με αναπότρεπτη συνέπεια την δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων  μέσα σε μόλις 2-3 χρόνια.

Πιθανώς η κυβέρνηση να χρειασθεί να φορολογήσει τις εμπορικές, τραπεζικές και τηλεπικοινωνιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις που λυμαίνονται την Πατρίδα μας , με συντελεστή 5% επί του τζίρου των,  διότι σήμερα με τις υπερτιμολογήσεις που αυτές επιτυγχάνουν μέσω των διασυνδεδεμένων  off-shore εταιριών , δεν πληρώνουν ουσιαστικά κανέναν φόρο !

Η συνοπτική αυτή ανάλυση δεν είναι , φυσικώ τω λόγω, πλήρης.  Μπορεί όμως να αποτελέσει σταθερή βάση περαιτέρω ουσιώδους προβληματισμού προς μίαν άλλη κατεύθυνση , διότι οι κατεστημένες προσεγγίσεις έχουν προ πολλού χρόνου αποτύχει . Τι άλλα πράγματα περιμένουμε να δούμε για να το αντιληφθούμε, επί τέλους ;  Ας την μελετήσουν και ας την επεξεργασθούν οι οικονομολογούντες φίλοι και αναγνώστες της εκλεκτής ιστοσελίδας σας …..

Β. Μιχαήλ
 
http://logioshermes.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ