Ελληνίδα κροίσος κατασκόπευε υπαλλήλους της

Κατηγορίες περί κατασκοπείας σε βάρος πρώην υπαλλήλων και συνεργατών της, μεταξύ των οποίων και ο πρώην σύζυγός της, αντιμετωπίζει η Έλενα Αμβροσιάδου, μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, ιδρύτρια του επιτυχημένου hedge fund Ikos, με αξία διαχειριζόμενων κεφαλαίων που πλησιάζει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ελληνίδα επιχειρηματίας, που έχει μεταφέρει εδώ και τέσσερα χρόνια την έδρα της επενδυτικής εταιρείας της από το Λονδίνο στην Κύπρο, δέχθηκε να καταβάλλει αποζημίωση στον πρώην υπάλληλό της Σαμ Γκόβερ και τη σύντροφό του, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα παρακολούθησης κατ’ εντολή την κ. Αμβροσιάδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος, η κα. Αμβροσιάδου κατηγορείται ότι προσέλαβε μία εκπαιδευμένη Ολλανδή κατάσκοπο ώστε να συγκεντρώσει στοιχεία για το ζεύγος, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους. Ο κ. Γκόβερ βρισκόταν σε αντιδικία με την πρώην διευθύντριά του μετά την απόλυσή του το 2008.

Η Ολλανδή κατάσκοπος μετακόμισε το Νοέμβριο εκείνου του χρόνου στο συγκρότημα όπου διέμενε το ζευγάρι στη Λεμεσό, καταφέρνοντας στη συνέχεια να γίνει στενή οικογενειακή φίλη, φροντίζοντας ακόμα και το ανήλικο παιδί του ζεύγους σε περιπτώσεις ανάγκης.

Ο κ. Γκόβερ ανακάλυψε την πραγματική ταυτότητα της Ολλανδής κατασκόπου τυχαία στο διαδίκτυο ένα χρόνο αργότερα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του, η Έλενα Αμβροσιάδου έχει ακολουθήσει την ίδια τακτική πιθανότατα και εναντίον του εν διαστάσει συζύγου της, συνιδρυτή του Ikos.

Με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται στα 230 εκατομμύρια ευρώ και συμπεριλαμβάνει τη μεγαλύτερη θαλαμηγό του κόσμου, το μήκους 92 μέτρων και αξίας 69 εκατομμυρίων ευρώ ‘Γεράκι της Μάλτας’, η Έλενα Αμβροσιάδου έφτασε να είναι πριν από λίγα χρόνια η υψηλότερα αμειβόμενη γυναίκα επιχειρηματίας στη Βρετανία.

Οι περίπλοκες χρηματοπιστωτικές συναλλαγές του hedge fund Ikos το έχουν καταστήσει ένα από τα πλέον επιτυχημένα παγκοσμίως. Αν και μόνιμο μέλος του κοσμικού κύκλου της Ευρώπης, με προτίμηση στο Μονακό, η κα. Αμβροσιάδου καλύπτεται από ένα πέπλο μυστικότητας, αποφεύγοντας την έκθεση στα ΜΜΕ.

Παρά το γεγονός ότι δέχθηκε την καταβολή αποζημιώσεων, εκπρόσωπος του Ikos απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος της.

http://www.skai.gr/news/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης