«Χαστούκια» από Τουρκία σε Θράκη και Αιγαίο

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Όσον η Ελλάδα αποδυναμώνεται διεθνώς εμφανίζοντας ανικανότητα να αντιμετωπίσει το οικονομικό της πρόβλημα, τόσο η Τουρκία κάνει επίδειξη δύναμης σε Αιγαίο και Θράκη, αναγκάζοντας την Ελλάδα είτε σε παρατεταμένη σιωπή, είτε σε αμυντικές κινήσεις πάνω στα κυριαρχικά της δικαιώματα.


Ολόκληρη την Κυριακή στη Θράκη κυριαρχούσαν οι τούρκικες σημαίες κατά την επίσκεψη της συζύγου του Τούρκου πρωθυπουργού Εμινέ Ερντογάν στη Ροδόπη για την ανάγνωση του κορανίου στο Τέμενος Κικιδίου.

Σε μια άκρως εθνικιστική έξαρση η λεγόμενη τουρκική μειονότητα της Θράκης, έχοντας σαν ηγέτες τους ψευτομουφτσήδες Κομοτηνής και Ξάνθης σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις των μειονοτικών μίλησαν πάλι για τουρκική Θράκη, για Τούρκους της Θράκης που καταπιέζονται, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίστηκε και η σημαία της Θράκης με το μισοφέγγαρο!

Κι ενώ αυτά συνέβησαν στην Θράκη χθες Κυριακή από σήμερα το Αιγαίο είναι γεμάτο τουρκικά πολεμικά σκάφη και αεροπλάνα σε μία μεγάλη τουρκική άσκηση, που γίνεται χωρίς άδεια της ελληνικής κυβέρνησης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Και η τουρκική πρόκληση έφτασε στην κορύφωσή της όταν σε απάντηση της άσκησης των Τούρκων που ξεκίνησε σήμερα, η Αθήνα ανακοίνωσε ελληνική αεροναυτική άσκηση στις 7 Ιουνίου στην ίδια περιοχή μεταξύ Ρόδου - Καστελόριζου για να υπάρξει όμως αμέσως η έκδοση της αγγελίας Α1743/2011 της Άγκυρας, η οποία δηλώνει διεθνώς τα εξής πρωτοφανή:

Η θαλάσσια περιοχή, όπου η Ελλάδα σκοπεύει να κάνει την άσκησή της αποτελεί περιοχή αρμοδιότητας της Άγκυρας και για να γίνει η ελληνική άσκηση στην περιοχή αυτή, η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει άδεια από την Τουρκία.

Δηλαδή «de facto» η Τουρκία ανακηρύσσει δική της την περιοχή του Αιγαίου μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Παρά τις προσπάθειές μας να πάρουμε μια συγκεκριμένη από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να δώσει κάποια απάντηση.
 
http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ