«Ελεύθερος» ο δρόμος προς Τζουμέρκα - Κατσανοχώρια


Αν και ήταν από τα πρώτα έργα που εντάχθηκαν στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) με φορέα υλοποίησης την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και νυν Περιφέρεια Ηπείρου, το οδικό τμήμα από Ελληνικό προς Καλέντζι μήκους 11,9 χλμ. της 2ης επαρχιακής οδού που οδηγεί στα Κατσανοχώρια και στα Τζουμέρκα ακόμα περιμένει τη βελτίωσή του.


Τα καλά νέα για αυτόν τον δρόμο, η επικινδυνότητα του οποίου είναι αδιαμφισβήτητη για όποιον περνάει από κει, ήρθαν επιτέλους. Το έργο, όπως δείχνουν τα πράγματα, ξεμπλοκάρει, και η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο κοινοπραξία «Γαλαξίας-Δομική Άρτας» είναι κοντά.

Αρκετοί μήνες εργασιών «χάθηκαν» επειδή βρίσκονταν σε εκκρεμότητα οι κτηματολογικοί πίνακες, απαραίτητοι για να κηρυχθούν οι απαραίτητες για τη διαπλάτυνση του δρόμου εκτάσεις απαλλοτριωτέες. 

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου ολοκλήρωσε τους πίνακες, με τους οποίους ασχολήθηκε επί ενάμιση μήνα, πριν από το Πάσχα και τους απέστειλε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες προς έγκριση. 

Αυτές τις ημέρες θα μπει και η τελική υπογραφή για την κήρυξη της απαλλοτριωτέας έκτασης από τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

 http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης