Τον Μάιο η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών

Από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), ανακοινώνεται ότι η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2011 θα διεξαχθεί το δεκαπενθήμερο από 10 έως και 24 Μαΐου 2011. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 


Η απογραφή του πληθυσμού και των κτηρίων πραγματοποιείται κάθε δεκαετία στη χώρα (η προηγούμενη ήταν το 2001). 

Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της χώρας. 

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τα αποτελέσματα της απογραφής θα είναι πολύτιμα - πέραν του προφανούς δημογραφικού ενδιαφέροντος - για τη χάραξη των οικονοµικών και κοινωνικών πολιτικών, την υλοποίηση ακαδημαϊκών/ερευνητικών προγραμμάτων, τη ρύθμιση θεμάτων όπως η κατανομή των κρατικών επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ ή η κατανομή των εδρών στις εκλογικές περιφέρειες κ.ά. 

Η απογραφή υλοποιείται με τη συνήθη μέθοδο της συνέντευξης στο χώρο των απογραφομένων. 

Αντίθετα όμως από τις προηγούμενες, οι οποίες διαρκούσαν μόλις μια ημέρα κατά την οποία ο πληθυσμός παρακινούταν να μείνει στο σπίτι του, η απογραφή του 2011 εκτείνεται σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα ολοκληρωθεί μέσα σε 15 ημέρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης