ΑΡΤΑ: Μίλησαν για το ιστορικό κτήριο του Πρωτοδικείου

Με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Ψαθά συναντήθηκαν την Τετάρτη 27-04-2011 ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο της Άρτας, με προεξέχον θέμα το ζήτημα του κτηρίου του "ιστορικού Πρωτοδικείου" της Άρτας και την ανάγκη της αξιοποίησής του. 


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας κ. Δημήτρης Τσίρκας, ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή την στιγμή το ιστορικό κτήριο, την δυνατότητα που υπάρχει για να χρησιμοποιηθεί ως νέο Ειρηνοδικείο - Πταισματοδικείο και ιδίως εν όψει της αναβάθμισης που έχει προγραμματιστεί. 

Αναφέρθηκε στο ιστορικό της κατάρρευσης, όπως επίσης και στις ενέργειες που έχει κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος τα τελευταία χρόνια, με τελευταία την πρόσφατη επίσκεψη στον Υπουργό Δικαιοσυνης κ. Καστανίδη.
 

Στην συνάντηση αναφέρθηκαν στην ανάγκη να συνταχθεί μελέτη στατικής επάρκειας του Κτηρίου, την οποία με έγγραφό τους οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της Ν.Α. Άρτας είχαν κρίνει το 2007 ως προαπαιτούμενη για την λειτουργία του κτηρίου.
 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς εξεδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συνδράμει στην προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου, και ανέφερε ότι άμεσα θα αναθέσει στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας να συντάξουν τεχνική μελέτη, άλλως θα την εισάγει στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου.
 

Στην συνάντηση, η οποία είχε και χαρακτήρα γνωριμίας, εκτός από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, παραβρέθηκανο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Δημήτρης Τζίμας, ο Γραμματέας κ. Θωμάς Πάλλας, η Ταμίας κ. Ιουλία Σωτηρίου και τα μέλη κ. Ουρανία Τρομπούκη, κ. Κατερίνα Ντέμσια και ο κ. Φίλιππος Γιώτης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης