Η γραφομηχανή περνάει στην ιστορία

Με την έλευση των νέων τεχνολογιών κάποια πράγματα τα οποία μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, θεωρούνταν δεδομένα, παύουν να είναι. Τρανταχτό παράδειγμα η γραφομηχανή η οποία σε λίγο καιρό θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. 


Στα γραφεία άλλωστε, μέχρι και πριν από μια δεκαετία, η γραφομηχανή, ήταν το βασικότερο αντικείμενο πάνω σε ένα γραφείο.

Η τελευταία εταιρία η οποία είχε απομείνει στον κόσμο και κατασκεύαζε μηχανικές γραφομηχανές ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματά την παραγωγή. Η εταιρία ονομάζεται Godrej & Boyce και πλέον θα τροποποιηθεί έτσι ώστε να παράγει ψυγεία.

Η ιστορία της γραφομηχανής,ή του προδρόμου αυτής, δεν είναι γνωστή αλλά η πρώτη πατέντα για μια γραφομηχανή δόθηκε στον Άγγλο Χένρυ Μιλλ το 1714.
 

Έπρεπε να φτάσουμε όμως στο 1867 όπου ο Κρίστοφερ Σολς έφτιαξε μια αρκετά πρακτική μηχανή η οποία είναι πολύ κοντά ως προς τον σχεδιασμό της γραφομηχανής που γνωρίζουμε σήμερα.
 

Με την έκρηξη της βιομηχανικής επανάστασης, η γραφομηχανή έγινε βιομηχανικό προϊόν και βγαίνει μαζικά από το εργοστάσιο το 1873.

Μπορεί η γραφομηχανή να αποτελεί παρελθόν λοιπόν, αλλά μας άφησε σαν κληρονομιά, κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Τα πληκτρολόγια των υπολογιστών καθώς και την διάταξη των γραμμάτων που υπάρχουν πάνω σε αυτά.



http://www.newsbomb.gr/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης