Χριστόφιας: «Περνάμε την πιο κρίσιμη καμπή του Κυπριακού»

Ως την πιο κρίσιμη καμπή του Κυπριακού χαρακτήρισε την παρούσα περίοδο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να προβληματιστούν από την άρνηση της τουρκοκυπριακής πλευράς να αποδεχθεί τη διενέργεια απογραφής του πληθυσμού σε ολόκληρη την Κύπρο, οδηγώντας, όπως είπε, τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θέλει να υπογραμμίσει την ύπαρξη και λειτουργία παράνομου, απ' όλες τις απόψεις κράτους στα κατεχόμενα. Διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που προσφέρει ο διακοινοτικός διάλογος και θα πράξει ό,τι είναι δυνατό στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει επιτύχει, χωρίς επιδιαιτησίες και τεχνητά χρονοδιαγράμματα, για να εξευρεθεί λύση.


Ακόμη υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας, προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να επιτευχθεί διζωνική δικοινοτική λύση, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου.
 

http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ