ΑΡΤΑ: Απονεμήθηκαν τα Αγραφιώτεια και τα Μπαρμπαστάθεια βραβεία

 
Έγινε την Παρασκευή 25/3 από τον Μ/Φ Σύλλογο «Σκουφάς» η απονομή των Αγραφιώτειων και των Μπαρμπαστάθειων βραβείων, στο πλαίσιο επετειακής εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου που διοργάνωσε ο Σύλλογος στην αίθουσα της Πνευματικής του Στέγης με ομιλητή τον καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μιχαήλ Κορδώση και θέμα « Η παρουσία των ξένων στην κοινωνία της Άρτας κατά το Μεσαίωνα και την πρώιμη Τουρκοκρατία». 

Βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην Νομάρχης Άρτας Λάμπρος Ρίζος κι ο αλησμόνητος Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Κώστας Παππάς. Όπως είπε κι ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Κουτσούμπας στην εναρκτήρια ομιλία του, πρόκειται για «μία εκδήλωση αφιερωμένη στον τόπο μας, την Άρτα, σε ανθρώπους που ξεχώρισαν για την προσφορά τους σε κάθε τομέα και στους μαθητές μας που πρώτευσαν την προηγούμενη σχολική χρονιά τόσο με την επίδοσή τους σε όλα τα μαθήματα, όσο και με την επίδοσή τους στα Μαθηματικά». 

Την επιτροπή αξιολόγησης αποτέλεσαν οι: Μιχάλης Νικολάου (πρόεδρος), Άλκης Μπανταλούκας, Ηλίας Κοίλιας, Θεόδωρος Οικονομίδης και Δώρα Χουλιάρα. Το πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής διάβασε ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Γρ. Τατσιόπουλος. 

Τα Αγραφιώτεια βραβεία συνοδεύονται με το συμβολικό ποσό των 1.000 € για τον κάθε τιμώμενο, από 300 € είναι το χρηματικό βραβείο για τους αριστεύσαντες μαθητές και από 500 € για τον κάθε μαθητή που τιμήθηκε με τα Μπαρμπαστάθεια βραβεία. Μετά από απόφαση της επιτροπής, τα Αγραφιώτεια βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής: 

ΑΓΡΑΦΙΩΤΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

1.Στον Κωνσταντίνο Στ. Παππά, τον αλησμόνητο Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, του οποίου ο οδυνηρός θάνατος συγκλόνισε τους πάντες, για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην τοπική κοινωνία, στον απλό πολίτη αλλά και στον επιστημονικό-επαγγελματικό του τομέα και του οποίου τα ανεκπλήρωτα οράματα είθε να υλοποιήσουν οι διάδοχοί του. Το βραβείο παρέλαβε η χήρα του εκλιπόντος από τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά.

2.Στον Λάμπρο Χρ. Ρίζο, διατελέσαντα επί σειρά ετών αιρετό Νομάρχη Άρτας, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, Δημοτικό Σύμβουλο, Πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ», μέλος της Φιλαρμονικής και επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», πάντοτε παρόντα στα τοπικά δρώμενα, υπηρετήσαντα όλους τους τομείς της πολιτικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και αθλητικής ζωής με ιδιαίτερη επιτυχία για την προκοπή και την ανάπτυξη του τόπου μας. 


Ο κ. Ρίζος έθεσε το ποσό των 1.000 € που συνοδεύει το βραβείο του στη διάθεση του Μητροπολίτη για να το χρησιμοποιήσει για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Το βραβείο στον κ. Ρίζο απένειμε ο Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος. Με την ευκαιρία της βράβευσης ο κ. Ρίζος ανακοίνωσε επίσης ότι θα δωρίσει στο Σύλλογο «Σκουφάς» το αρχείο της εφημερίδας του πατέρα του «Τα Αρτινά Νέα» που εκδιδόταν από το 1946-1956.

3.Στον Γεώργιο Χρ. Κολιό, αναπληρωτή Καθηγητή Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης/Τμήμα Ιατρικής και επισκέπτη Καθηγητή της Σχολής Φαρμακολογίας του ΠανεπιστημίουBATH (Μπάθ) Μεγάλης Βρεττανίας, για την πλούσια και ανιδιοτελή προσφορά και δραστηριότητά του στο χώρο της Υγείας, πιστό τηρητή του όρκου του Ιπποκράτη και ταγμένο υπηρέτη του ανώνυμου ασθενή, αλλά και για την κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την οποία πάντοτε τιμά και αναδεικνύει ποικιλοτρόπως.


Ο κ. Κολιός δεν μπόρεσε να παραστεί έστειλε όμως επιστολή με την οποία γνωστοποιούσε ότι το χρηματικό ποσό των 1.000 € θα το προσφέρει για τις ανάγκες της Φιλαρμονικής του Συλλόγου. Το βραβείο παρέλαβε η μητέρα του Καθηγητή από τον Βουλευτή Άρτας Παύλο Στασινό.
 

4.Στην επιστημονική ομάδα του Πρότυπου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Π.Κ.Ε.Κ.Α.Ε.Α.) «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ), αποτελούμενη από τον επιστημονικό Διευθυντή παιδοψυχίατρο Θεόδωρο Οικονομίδη, τις υπεύθυνες των τμημάτων υφαντικής Ευτυχία Μάστορα, ειδών δώρων και ζωγραφικής Ασημίνα Γκούβα, και εργοθεραπείας Λαμπρινή Κουτσαύτη, καθώς επίσης και το λοιπό διοικητικό προσωπικό, για τον επιδεικνυόμενο από το έτος 1999 μέχρι σήμερα ιδιαίτερο ζήλο, αυταπάρνηση, σεβασμό και ευπρέπεια προς τους εκπαιδευόμενους και τις οικογένειές τους, προκειμένου να τους δώσουν την δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες και για την όσο το δυνατόν καλύτερη ένταξή τους στην κοινωνία. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αγία Θεοδώρα» Χαράλαμπος Μπίζας από τον Βουλευτή Άρτας Δημήτρη Τσιρώνη.

5.Στον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας (Ε.Ο.Σ. Άρτας) για την συστηματική καλλιέργεια και διάδοση όλων των μορφών της ορειβασίας, την προστασία του Ελληνικού ορεινού χώρου και την διάδοση της αγάπης και του σεβασμού προς αυτόν, την ανάπτυξη του ορεινού χειμερινού τουρισμού, καθώς επίσης και για την οργάνωση, συγκρότηση και διατήρηση σε συνεχή ετοιμότητα ομάδας ορεινών διασώσεων για την παροχή βοήθειας σε κινδυνεύοντες. 


Το βραβείο απένειμε ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης στον πρόεδρο του Ε.Ο.Σ. Άρτας Λεωνίδα Σπαή. Ο κ. Σπαής επωφελούμενος της ευκαιρίας έθεσε και δημόσια στο Δήμαρχο το αίτημα του Συλλόγου για τη διάθεση κατάλληλου χώρου για την κατασκευή αναρριχητικής πίστας για να γυμνάζονται τα παιδιά της πόλης μας λέγοντας  «ο κ. Δήμαρχος είναι ενήμερος γι’ αυτό το αίτημά μας από την πρόσφατη επίσκεψή μας στο γραφείο του, μας είπε καλά λόγια και περιμένουμε».

6.Στην Γαρουφάλειο Στέγη του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», όπου στεγάζεται το Ιστορικό Μουσείο του Συλλόγου, διαθέτοντας μια άρτια σειρά εκθεμάτων, παρέχοντας έτσι για μια 20ετία και πλέον μέχρι σήμερα σε πλήθος επισκεπτών μια πλήρη και επιστημονικώς σχεδιασθείσα διαχρονική εικόνα της τοπικής μας ιστορίας, τελευταία δε στεγάζουσα και μέρος της Πινακοθήκης του Συλλόγου. Το βραβείο παρέλαβε η έφορος της Γαρουφάλειου Στέγης κυρία Πέτσα από τον Αστυνομικό Διευθυντή Άρτας Κώστα Βαρέλη.


ΑΓΡΑΦΙΩΤΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ (Αριστεύσαντες)

1.Μαστραπάς Γεώργιος του Κων/νου: 1ο Γεν. Λύκειο Άρτας
2.Παπαδάκος Δημήτριος του Νικολάου: 2ο Γεν. Λύκειο Άρτας
3.Μασσαλή Αικατερίνη του Ιωάννη: 3ο Γεν. Λύκειο Άρτας
4.Παπανικολάου Τηλέμαχος-Κων/νος του Χρήστου: 3ο Γεν. Λύκειο Άρτας
5.Μάρκου Βιολέτα του Κων/νου: 4ο Γεν. Λύκειο Άρτας


Τα παραπάνω βραβεία απένειμαν ο πρόεδρος του «Σκουφά» Γιάννης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Επιτροπής των Αγραφιώτειων Μιχάλης Νικολάου, ο Δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νίκος Ράπτης και ο Δ/ντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Λεωνίδας Γκόρος.

ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΑΘΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

1.Λιάμπης Λ. Κωνσταντίνος: 1ο Γεν. Λύκειο Άρτας
2.Μπούκα Φ. Ελένη: 3ο Γεν. Λύκειο Άρτας


Τα παραπάνω βραβεία απένειμαν εκπρόσωπος του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και ο επίτιμος πρόεδρος του «Σκουφά» Βασίλης Καρατσιώλης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης