ΠΑΤΡΑ: Παπάς έστειλε στο εδώλιο... συμβολαιογράφο!

Ειδικός στους πλειστηριασμούς ο ιερέας
 
Κατηγορούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πατρών βρέθηκε μια συμβολαιογράφος, με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης ύστερα από μήνυση... ιερέα. Η κατηγορούμενη τελικά αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το δικαστήριο.

Ο παπάς είχε μηνύσει τη συμβολαιογράφο, γιατί, όπως υποστήριζε, σε πλειστηριασμό που είχε γίνει για ένα χωράφι, θεώρησε πως τον «έριξε». 

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η κατηγορούμενη στο Δικαστήριο κατά τη διάρκεια της απολογίας της, αρχικά όλα έβαιναν καλώς, ο ιερέας ήταν ο μόνος πλειοδότης, μέχρι όμως τη στιγμή που παρουσιάστηκε ένα ζευγάρι που εξεδήλωσε την επιθυμία να συμμετέχει στη διαδικασία. 

Όταν η συμβολαιογράφος βγήκε για προσωπικούς λόγους και μάλιστα για μικρό χρονικό διάστημα έξω από την αίθουσα, ο μηνυτής - παπάς, νόμιζε πως το έκανε για να συνεννοηθεί με τους «αντιπάλους» του στον πλειστηριασμό! Τότε άρχισαν να οξύνονται τα πνεύματα και οι φωνές όλων των εμπλεκομένων ακούγονταν... έξω από την αίθουσα στην οποία διενεργούνταν ο πλειστηριασμός!

Κάθε φορά που γινόταν μια προσφορά από την άλλη πλευρά, ο παπάς φώναζε «και ένα», εννοώντας ότι προσφέρει ένα ευρώ περισσότερο από τους αντίπαλους πλειοδότες. Η «βαβούρα» ήταν μεγάλη και η συμβολαιογράφος, όπως ήταν φυσικό, προσπαθούσε να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Στην αρχή μάλιστα ο ιερέας αρνούνταν να πλειοδοτήσει, ισχυριζόμενος πως θα το κάνει, όταν το θελήσει εκείνος, αλλά και η «αντίπαλη» πλευρά δεν έμενε ήσυχη. 

Η κατηγορούμενη επεσήμανε ότι είχε αγχωθεί, αφού ο πλειστηριασμός τελείωνε και εκείνοι συνέχιζαν να καβγαδίζουν. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσουν στις 2 και τέσσερα λεπτά, ενώ ο πλειστηριασμός κανονικά έπρεπε να είχε λήξει ακριβώς στις 2 μετά το μεσημέρι. Το ακίνητο «χάθηκε» από τον παπά και έτσι η συμβολαιογράφος... κατέληξε στο εδώλιο!

Ο παπάς μίλησε ειρωνικά για την απόφαση!

Αξίζει να σημειωθεί πως, όταν έληξε η συνεδρίαση, ο ιερέας φανερά ενοχλημένος με την απόφαση αναφώνησε «η Δικαιοσύνη έλαμψε για ακόμα μία φορά». 

Εντύπωση, επίσης, προκάλεσε το γεγονός πως ο ιερέας αποκάλυψε εν μέσω της ακροαματικής διαδικασίας πως... ξέρει από πλειστηριασμούς! Ανέφερε πως ο ίδιος έχει αγοράσει ακίνητα που είχαν βγει στο σφυρί, προκειμένου να προικίσει τα παιδιά του. 

Και φυσικά τόσο οι δικαστές όσο και το ακροατήριο τα έχασαν, ακούγοντας τα παραπάνω από στόμα ιερωμένου.

Πηγή: dete.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης