Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας


Ένταση και εκτεταμένες συμπλοκές, με πυκνές ρίψεις μολότοφ από ομάδα διαδηλωτών και βομβίδων κρότου - λάμψης αλλά και χημικών από αστυνομικές δυνάμεις, σημειώνονται αυτή την ώρα στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, δίπλα ακριβώς από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών.

Μικροεστίες φωτιάς έχουν ξεσπάσει σε αρκετά σημεία της πλατείας Συντάγματος, ενώ ομάδες νεαρών έσπασαν μάρμαρα και πλακάκια, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και ξεκίνησαν έναν άγριο πετροπόλεμο με την Αστυνομία. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, εξαιτίας των χημικών, των δακρυγόνων, αλλά και των μολότοφ.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών τελεί υπό αστυνομικό κλοιό, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Μια μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΕΛΤΑ τυλίχθηκε στις φλόγες από ρίψη μολότοφ, ενώ ένας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών.

Οδομαχίες σημειώνονται και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι διαδηλωτές υποχωρούν προς την Ομόνοια.

Παράλληλα, συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν λίγο πριν τις 13:00 επί της οδού Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου στην πλατεία Συντάγματος. Ο νεαρός ήταν οπλισμένος σαν "αστακός", καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ένα τσεκούρι, ένα τόξο και άλλα όπλα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών καθώς και βομβίδων κρότου - λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν ομάδα διαδηλωτών, που τους επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και γιαούρτια.


Στην Πλατεία Συντάγματος έφτασε λίγο μετά τις 12:00 το κύριο σώμα της πορείας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό αλλά και το δημόσιο τομέα.


Δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν συρρεύσει στο χώρο ακριβώς μπροστά από το κτήριο της Βουλής, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.


Κλειστές παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών άφησε ακριβώς απέναντι από τη Βουλή ένα φέρετρο, ενώ ανάρτησε και ένα πανό που έγραφε χαρακτηριστικά: «Πεθαίνουμε».


http://www.zougla.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ