Κύριε πρόεδρε, καληνύχτα σας

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα Αρτινού

Το αληθές πικρόν εστί και αηδές τοις ανοήτοις, το δε ψεύδος γλυκύ και προσηνές

Δεν απέχω πολύ από το να χρωστώ χάρη στον κατήγορό μου, πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ), για την ευκαιρία που μου δίνει να αντικρούσω δημοσίως τα όσα ψευδή, προσβλητικά και συκοφαντικά σε βάρος μου ισχυρίζεται σε σχετικό δημοσίευμα-απάντηση σε άρθρο μου, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην κορυφαία οργάνωση της ηπειρώτικης αποδημίας, της οποίας άρχει.
Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. πρόεδρος επαίσχυντα προσφεύγει στην προσφιλή μέθοδο της κατασυκοφάντησης και των ύβρεων. Σε παρόμοιο λιβελογράφημα, πάλι εναντίον μου, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από έναν περίπου χρόνο, απέφυγα να τον ακολουθήσω στο θλιβερό ολίσθημά του και δεν του απάντησα. Και τούτο επειδή τα γραφόμενά του ήταν φαιδρά και ανάξια αντιλόγου. Το πράττω όμως τώρα, για δύο κυρίως λόγους:

Πρώτον, γιατί η λελογισμένη σιωπή μου μπορεί να θεωρηθεί ως αδυναμία ή και αποδοχή ενοχής και

Δεύτερον, επειδή η στάση μου, την οποία πιθανόν δεν κατανοεί ο κατήγορός μου, τον αποθρασύνει ξεσφραγίζοντας έτι περισσότερο το έρκος των οδόντων του και εκ του απύλωτου πλέον στόματός του εκπορεύονται δήγματα δηλητηριώδους έχιδνας και εκ της γραφίδας του μελάνι σηπίας. 

Όμως για ν΄απαντήσεις σε έναν τοιούτο κατήγορο προκειμένου να γίνεις κατανοητός πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ίδια γλώσσα και το αυτό ύφος. Κάτι τέτοιο όμως επιτυγχάνεται μόνο αν κατέβεις στο ίδιο επίπεδο μαζί του. Δεν είμαι όμως διατεθειμένος να κατέλθω στον πάτο του βαρελιού, εκεί όπου έχουν καταπέσει μόρφωση, πολιτισμός, ευγένεια, πατριωτισμός, δεοντολογία και λειτούργημα του κ. προέδρου. 

Κάτι που εμφανώς συμπεραίνεται από το ύφος, τη συγκρότηση σκέψης, τα επιχειρήματα και τις λέξεις που χρησιμοποιεί στο χυδαιογράφημά του. Το οποίο δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε το λειτούργημα που υπηρετεί, ούτε βεβαίως το αξίωμα που διακονεί.

Έχω όμως την υποχρέωση να του υπενθυμίσω και να ενημερώσω τους αναγνώστες των σχετικών δημοσιευμάτων που καταχωρήθηκαν στη φιλόξενη εφημερίδα «Η Γνώμη» της Άρτας στις 4 και 18 Φεβρουαρίου αντίστοιχα και μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του διαδικτύου www.gnomiartas.gr, επισημαίνοντας τα εξής:

α. Είναι ανανδρία να στρέφεται τις, δοθείσης ευκαιρίας, εναντίον τρίτου προσώπου, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο διένεξης και στην περίπτωσή μας με το άρθρο μου.

β. Είναι ψευδές, συκοφαντικό, προσβλητικό και ξεδιάντροπο να ισχυρίζεσαι χωρίς καμία απόδειξη πως ενήργησα κάτω από καθοδήγηση συγκεκριμένου υποβολέα.

γ. Είναι ανευθυνότητα και υπεκφυγή να παραβλέπεται το γεγονός πως για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Πανηπειρωτική, αρνητικά τα περισσότερα, την απόλυτη ευθύνη για τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν φέρει ακέραια ο πρόεδρός της, ο μακροβιότερος στην ιστορία της και επικεφαλής της παράταξής του.

δ. Όπως φέρει ακέραια την ευθύνη για την υποτιμητική αποδοχή τού να είναι πρόεδρος υπό προθεσμία, υπογράφοντας και καταθέτοντας την παραίτησή του, με τακτή ημερομηνία, προκειμένου να εξασφαλίσεις την εκλογή του στο αξίωμα.

ε. Παραβλέπεται το γεγονός πως τα όσα έγραψα είναι διασταυρωμένα και τα περισσότερα επιβεβαιωμένα και από τον ίδιο, μη αποδεχόμενα διάψευσης.

στ. Κατηγορούμαι ως κατευθυνόμενος, εξαναγκαζόμενος να υπενθυμίσω και να καταθέσω πως ποτέ δεν υπηρέτησα κανένα κόμμα, δεν υπήρξα οπαδός, ούτε προσέφερα τις υπηρεσίες μου αλλότρια, πέραν του λειτουργήματός μου που άσκησα και ασκώ επί τεσσαρακονταετία ως μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

ζ. Αποσιωπείται το γεγονός πως για χρόνια ο κ. πρόεδρος υπηρέτησε συγκεκριμένο κόμμα, του οποίου μάλιστα υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής και από το οποίο διεκδίκησε σχετικά πρόσφατα το διορισμό του σε θέση περιφερειάρχη και διευθυντή νοσοκομείου, απορριπτόμενος.

η. Όσο για τα ολίγα που προσέφερα και εξακολουθώ να προσφέρω ανιδιοτελώς στην Πανηπειρωτική και τους απόδημους, την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες, αυτά πηγάζουν από ειλικρινή αγάπη προς την πατρώα γη και τους ανθρώπους της, κάτι που από πολλούς αναγνωρίστηκε και ουδένα αμφισβητήθηκε, εξαιρουμένου του κ. πρόεδρου, ο οποίος ποτέ δεν εκτίμησε την προβολή που έτυχε εκ μέρους μου τα τελευταία 12 χρόνια το έργο της Πανηπειρωτικής. Αντίθετα είχε τη μεμψιμοιρία να σταθεί στην εκάστοτε καλόπιστη κριτική που άσκησα για τα πεπραγμένα, θεωρώντας πως είναι στο απυρόβλητο, ως άλλος Πάπας.

θ. Σε ό,τι αφορά τα όσα έπραξε ευρισκόμενος επί 15 περίπου χρόνια στην κορωνίδα της διοίκησης της Πανηπειρωτικής, είναι παγκοίνως γνωστά και ολίγιστα. Και αυτά όμως δεν χρεώνονται αποκλειστικά στον ίδιο, αφού πηγάζουν από τις ευθύνες του αξιώματος στο οποίο αναδείχτηκε, αλλά οφείλονται σε όλους τους συμβούλους των εκάστοτε διοικήσεων και πρωτίστως στα μέλη της Ηπειρώτικης Συσπείρωσης, τα οποία… παντός καιρού και προσώπων εργάζονται αόκνως, συστηματικά και ανελλιπώς για το κοινό συμφέρον της ηπειρώτικης αποδημίας και της Ηπείρου.

ι. Όσο για την ανομολόγητη ειρωνεία και τους επαναλαμβανόμενους χλευασμούς, τους επιστρέφω αχρέωτα, συνοδευόμενους όμως από φωτοτυπία του Δελτίου Ταυτότητάς μου, το οποίο δεν μπορεί ν΄ αμφισβητηθεί. Υπενθυμίζοντας όμως πως… όποιος φτύνει τον ουρανό, φτύνει τα μούτρα του και πως κρείττον το σιγάν..

Κύριε πρόεδρε, με τη στάση, τα πεπραγμένα, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σας κλείσατε την πόρτα της Πανηπειρωτικής σε πολλά ικανά στελέχη της αποδημίας. Τώρα κλείνετε την πόρτα και σε πολλούς φίλους και χορηγούς της Συνομοσπονδίας μας. 

Τελευταία «θύματά σας» το υπουργείο Πολιτισμού και ο ΟΠΑΠ. Καθώς και η αναίτια σύγκρουσή σας με τη δημοφιλέστατη ομάδα της Ηπείρου ΠΑΣ Γιάννινα, τους φιλάθλους και τους κατοίκους του πολυπληθέστερου νομού της περιφέρειας. 

Και σαν να μην έφτανε αυτή η αδελφοκτόνος αντιπαράθεση, που ξεκίνησε από την ανακοίνωση-διαμαρτυρία που προσωπικά εκδώσατε για την οικονομική χορηγία στον ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, ενεπλέξατε σ΄ αυτήν και το πρόσωπο του πατριώτη Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, προκειμένου να βγάλετε την προσωπική πικρία εναντίον όλων όσοι δεν σας αποδέχονται ως ισάξιο συνομιλητή τους. Άλλο ένα «κατόρθωμά σας» στην πολυετή διακονία σας στον προεδρικό θώκο της Πανηπειρωτικής.

Αυτά κ. πρόεδρε, κατά κόσμον Κώστα Αλεξίου, με τις επισημάνσεις πως τη μόνη εξήγηση στα γραφόμενά σας είναι τα σοφά: Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι ή το γνωστότερον, το γήρας ουκ έρχεται μόνον. Καταληκτικά θα σας συνιστούσα: Μέσα σας σκύψτε για να δείτε.

Αυτά και… καληνύχτα σας, κ. πρόεδρε.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης