Υπόμνημα Συλλόγου Γονέων μαθητών Αγ. Σπυρίδωνα Άρτας

Τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί η επαπειλούμενη παύση λειτουργίας του Γυμνασίου Αγίου Σπυρίδωνα, εξηγούν με υπόμνημά τους προς τον Δήμαρχο Αρταίων και το Δ.Σ. Άρτας οι Γονείς μαθητών Γυμνασίου Αγ. Σπυρίδωνα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Σπυρίδωνα. 

Το υπόμνημα κοινοποιείται επίσης στην Δ/ντρια Περιφερειακής Εκπ/σης Ηπείρου και στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ το συνυπογράφουν: ο Πρόεδρος Κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα και το Τοπικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Σπυρίδωνα, ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Σπυρίδωνα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγ. Σπυρίδωνα, ο ιερέας και η Εκκλησιαστική Επιτροπή και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Παναγροτικός» του Αγίου Σπυρίδωνα.

Στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής:


«Μετά από ανοικτή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινότητας και παρουσία όλων των φορέων με θέμα «Επαπειλούμενη παύση λειτουργίας Γυμνασίου Αγίου Σπυρίδωνα» πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση κινητοποιήσεων με σκοπό την άρση της πρότασης αυτής για τους εξής λόγους, τους οποίους και ζητάμε να μελετήσετε με την δέουσα προσοχή.


1. Πρόκειται για αμιγώς αγροτική περιοχή με κατοίκους χαμηλών εισοδημάτων, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν ποικιλοτρόπως απ’ την μη λειτουργία του σχολείου.


2. Η μετακίνηση μαθητών γυμνασιακών ηλικιών είναι δυσχερής λόγω υπολογίσιμης χιλιομετρικής απόστασης ενώ υπάρχει και μεγάλη αδυναμία ελέγχου από τους γονείς.


3. Το σχολείο φτιάχτηκε με προσωπική εργασία και προσφορά των χωριανών του Αγίου Σπυρίδωνα και λειτουργεί από το 1980, έχοντας σταθερό αριθμό μαθητών, χωρίς διαρροές προς τα άλλα σχολεία, που συνεχίζει λόγω ικανοποιητικού αριθμού μαθητών Δημοτικού.


4. Το σχολείο είναι πλήρως στελεχωμένο με καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και δεν χάνονται μαθητοώρες, έχει δε παρουσιάσει επιτυχίες μαθητών που φοίτησαν στο σχολείο μας σε σχολές κύρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

5. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, αίθουσες ευήλιες και επαρκώς θερμαινόμενες. Δεν υπάρχουν μη χρησιμοποιούμενοι χώροι, η ύπαρξη των οποίων θα επιβάρυναν το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του σχολείου. Επίσης, οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό μαθητών προερχόμενων από γειτονικά χωριά (πχ. Νέα Κερασούντα, Πέτρα, Αγ. Κυριακή) όπως γινόταν και προγενέστερα. Αυτό θα εξυπηρετούσε στην αποσυμφόρηση των υπεράριθμων σχολικών μονάδων της περιοχής (πχ. Φιλιππιάδας, Άρτας).

6. Προσέρχονται μαθητές και άλλων χωριών (πχ. Στρογγυλή) των οποίων η παραπέρα μετακίνηση θα είναι ιδιαίτερα δυσχερής αλλά και χρονοβόρα.


7. Κλείσιμο του σχολείου μας θα αποτελούσε εναντίωση στην αρχή της αποκεντρωτικής πολιτικής που επιχειρείται στα πλαίσια του Καλλικράτη, καθώς θα παρατηρηθεί σταδιακή ερήμωση του χωριού μας».


Φώτο: ΦΩΤΑΚΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης