Εθελοντική αιμοδοσία από αιμοδότες Ν. Άρτας και ΟΝΝΕΔ

Το χώρο που προσφέρει ο Δήμος Αρταίων στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών για την πραγματοποίηση Αιμοδοσίας επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης.

Η χθεσινή Αιμοδοσία διοργανώθηκε από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας σε συνεργασία με την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Άρτας και το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.


Ο κ. Παπαλέξης, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου, κατά την επίσκεψή του δήλωσε: «Σήμερα ήρθα εδώ στο Σ.Ε.Σ., στο χώρο που συνήθως γίνεται η Αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο και ειδικά σήμερα και με την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. για να δώσω αίμα για τους συνανθρώπους.

Θέλω να δώσω το μήνυμα ότι όσοι έχουν την τύχη να έχουν καλή υγεία ας σκεφτούν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από λίγο αίμα. Κι επειδή το αίμα είναι κάτι το οποίο δεν εμπορεύεται μόνο χαρίζεται, το μήνυμα αυτό θέλω να περάσει σε όλο αυτό τον κόσμο. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που έχει ανάγκη απ’ αυτή την απλή πράξη η οποία δεν κοστίζει τίποτα, δεν δημιουργεί πρόβλημα υγείας και είναι απαραίτητη σε όλους μας».

Παρούσα ήταν και η Κα Βικτωρία Βασιλάκη – Μητρογεώργου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης η οποία δήλωσε τα εξής: «Θέλουμε να ενισχύσουμε την εθελοντική προσφορά αίματος, να συμβάλουμε στη συσπείρωση και τον συντονισμό, με στόχο να γίνει η χώρα αυτάρκης σε αίμα από εθελοντές αιμοδότες.

Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί ύψιστη πράξη αγάπης και ανθρωπιάς στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Λίγο αίμα μπορεί να σώσει μια ζωή. Η Αιμοδοσία ωφελεί και τον Εθελοντή Αιμοδότη πέραν της ηθικής ικανοποίησης που προσφέρει. Με τις εξετάσεις που γίνονται στο αίμα μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις – πρόληψη καρδιακών νοσημάτων – βοηθά στον μεταβολισμό κ.λ.π. Πρέπει όλοι εφόσον είμαστε υγιείς να δώσουμε λίγο αίμα να γίνουμε εθελοντές Αιμοδότες».

Το μήνυμα της αιμοδοσίας μετέφεραν επίσης με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, ο πολιτευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ν. Άρτας Γιώργος Αποστολόπουλος και ο γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Γρηγόρης Τατσιόπουλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ