«Προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις και συνεχίζουμε»

Η απάντηση Aegean και Marfin στο «όχι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι απαγορεύει τη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean, οι δύο εμπλεκόμενες εταιρείες (Aegean και Marfin) δηλώνουν πως θα μελετήσουν με τη συνδρομή των συμβούλων τους το κείμενο της τελικής απόφασης και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για τις τυχόν περαιτέρω ενέργειες τους στα πλαίσια των δυνατοτήτων που τους δίνει η κείμενη νομοθεσία.


Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε σήμερα, ύστερα από έρευνα που διήρκεσε 10 μήνες, την τελική απόφασή της σύμφωνα με την οποία δεν εγκρίνει την προτεινόμενη συγκέντρωση που αφορούσε τη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean όπως αυτή είχε συμφωνηθεί και γνωστοποιηθεί στις 22/02/2010.

Η συναλλαγή είχε προσυμφωνηθεί μεταξύ των βασικών μετόχων της Αεροπορία Αιγαίου ΑΕ και της Marfin Investment Group την 22/02/2010, τελούσε όμως υπό την αίρεση της παροχής της εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Δεδομένης της ανωτέρω απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συμφωνία της 22/02/10 μεταξύ των δύο μερών λύεται».

Κληθείς να σχολιάσει το «όχι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος της Aegean Θεόδωρος Βασιλάκης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση της Ε.Ε., σημείωσε πως χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία, αλλά τόνισε: «προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις και συνεχίζουμε».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε: «Κατά το τελευταίο έτος παρουσιάσαμε στην ΕΕ τα οφέλη από τη συγχώνευση για τις εταιρείες μας αλλά και για το επιβατικό κοινό και την οικονομία της χώρας. Παράλληλα προσφέραμε σημαντικές διαβεβαιώσεις για την προστασία των καταναλωτών καθώς και διευκολύνσεις για την είσοδο νέων ανταγωνιστών στην εσωτερική αγορά.

Δυστυχώς, η ΕΕ κατέληξε στη μη έγκριση της συγκέντρωσης. Χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία για ακόμη ισχυρότερη εκπροσώπηση στον ευρωπαϊκό κλάδο αερομεταφορών. Προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις και συνεχίζουμε. Η πορεία μας άλλωστε έχει δείξει ότι πετυχαίνουμε στα δύσκολα».

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της Marfin Investment Group Ανδρέας Βγενόπουλος, εξέφρασε την άποψη ότι η εν λόγω απόφαση θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για την ελληνική οικονομία και θα ευνοήσει τους ξένους ανταγωνιστές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε: «Η απόφαση της ΕΕ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για την οικονομία της χώρας μας, θα λειτουργήσει δε υπέρ των συμφερόντων των αλλοδαπών ανταγωνιστών μας. Προφανώς κι εμείς, όπως και η Aegean, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τα στελέχη και το προσωπικό μας, τους μετόχους μας και το επιβατικό κοινό».


http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης