ΤΩΡΑ: Σε «κλοιό» μεταναστών η Νομική

Αλληλεγγύη και από τους απεργούς των Προπυλαίων

 

Παράσταση αλληλεγγύης έξω από το κτίριο της Νομικής πραγματοποίησαν πριν λίγο οι 40 Αφγανοί μετανάστες, που παραμένουν στα Προπύλαια από τις 22 Νοεμβρίου και αρκετοί απ’ αυτούς έχουν ράψει τα στόματά τους.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «πολιτικό άσυλο τώρα», οι 40 μετανάστες θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των 300 προσφύγων που έχουν καταλύσει στη Νομική Σχολή από την περασμένη Κυριακή.

Όπως λένε, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους προς τα αρμόδια υπουργεία, από τις 22 Νοεμβρίου που έχουν εγκατασταθεί στα Προπύλαια κανείς δεν τους έχει απαντήσει εάν τελικά θα τους χορηγηθεί άσυλο.

Κάτι ανάλογο έγινε και στις 18 Ιανουαρίου, όταν μετέβησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό, φοβούμενοι για την κατάσταση της υγείας των ομοεθνών τους που αρνούνται να καταναλώσουν φαγητό. Καμία απάντηση δεν πήραν όμως.

Όπως λένε, στις 20 Ιανουαρίου άλλα δύο άτομα έραψαν τα στόματά τους, ενώ τις τελευταίες δύο ημέρες δύο ομοεθνείς τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω ασιτίας.
 
http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ