ΚΙΝΑ: Εξακολουθούν να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα

Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega (25/12), o ανταποκριτής του στις Βρυξέλλες Μανώλης Σπινθουράκης ανέφερε ότι οι Κινέζοι επιβεβαιώνουν την αγορά ελληνικών ομολόγων.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος την αναφορά αυτή έκανε ο Υπουργός Εμπορίου της Κίνας κ. Τσέν σε εφημερίδα της Σαγκάης, ενώ αυτό προκύπτει και από την σύνοδο μεταξύ ΕΕ και Κίνας την περασμένη εβδομάδα.


Υπενθυμίζεται ότι την πρόθεση της Κίνας για αγορά περισσότερων ελληνικών ομολόγων είχε εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο ο αντιπρόεδρος της Κίνας και πρωθυπουργός της Γ. Τζιαμπάο κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2010.

«Με τα ξένα συναλλαγματικά αποθέματα, η Κίνα έχει ήδη αγοράσει ελληνικά ομόλογα και θα συμμετάσχει στην αγορά νέων ομολόγων που θα εκδοθούν από την Ελλάδα», δήλωσε τότε ο Κινέζος πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα τον πιο αξιόπιστο εταίρο της Κίνας στην ΕΕ και την Κίνα τον καλύτερο φίλο της Ελλάδας στην ιστορία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι Κινέζοι φέρονται ως ανήσυχοι για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και επιθυμούν ένα ισχυρό ευρώ. Σε περίπτωση άλλωστε υποτίμησης του ευρώ σε σχέση με το γεν, εκφράζουν φόβους ότι θα επηρεαστούν οι μεγάλες εμπορικές τους συναλλαγές.

Οι Κινέζοι προτίθενται να συνεχίζουν να αγοράζουν ελληνικά κρατικά ομόλογα αλλά και Ισπανικά τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, καθώς δείχνουν επενδυτικό ενδιαφέρον για αυτές τις χώρες, ενώ όπως έγινε ήδη γνωστό πορτογαλική εφημερίδα αποκάλυψε την Τετάρτη ότι η Κίνα προσφέρθηκε να αγοράσει ομόλογα της Πορτογαλίας ύψους 4-5 δισ. ευρώ, βοηθώντας έτσι τη χώρα αυτή να αντεπεξέλθει στις πιέσεις των αγορών.

Για την Ελλάδα δεν έχει προσδιοριστεί το ακριβές ποσό της αγοράς ομολόγων από την Κίνα

Διαβάστε ακόμα: KΙΝΑ: Στο πλευρό της ευρωζώνης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ