ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ: Αναγκαίο το χιονοδρομικό κέντρο

Το παλεύουν “οι ορεινοί”για την δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου με αλλεπάλληλες προτάσεις στα κέντρα των αποφάσεων και φαίνεται οτι τελικά θα τα καταφέρουν.

Η ευκαιρία που παρουσιάζεται με τον θεσμό του “Καλλικράτη” και με τον διευρυμένο Δήμο των Κεντρικών Τζουμέρκων να γίνεται πιο διεκδικητικός τότε τα ανατολικά Τζουμέρκα θα αποκτήσουν ένα σημαντικό προβάδισμα για την ανάδειξη του ορεινού τουρισμού.


Ο δραστήριος και μαχητικός Σύλλογος θεοδωριανιτων “οι Ορεινοί”με αλλεπάλληλες προσπάθειες ξαναφέρνει το θέμα του χιονοδρομικού στην επικαιρότητα και μας βρίσκει σύμφωνους.

Τα οφέλη κατασκευής του δεν αφορούν μόνο το χωριό αλλά γενικότερα ολόκληρη την Αρτα που τα τελευταία χρόνια βιώνει πολιτιστικό αποκλεισμό ενώ ήδη λειτουργεί το "Πάρκο Χειμερινών Δραστηριοτήτων", με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς επεμβάσεις αλλοίωσης της αισθητικής του τοπίου.

Η πρόταση των “ΟΡΕΙΝΩΝ”που υπάρχει απο 26 Φεβρουαρίου 2007
Χιονοδρομικό Κέντρο.

Στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η περιοχή των Θεοδωριάνων εντάσσεται στη Ζώνη ΙΙΙ, εκτός από ένα τμήμα της, το οποίο εντάσσεται στη ζώνη ΙΙα. Πρόκειται κυρίως για το τμήμα από το οροπέδιο της Κωστηλάτας και πάνω, έχοντας ως αφετηρία το εκκλησάκι του Αι-Λια στα 1.100 μ. υψόμετρο.

Για τη συγκεκριμένη περιοχή που εντάσσεται στη ζώνη ΙΙα, έχουν γίνει στο παρελθόν αλλά και τώρα ενέργειες απ΄ την Κοινότητα Θεοδωριάνων για τη δημιουργία ενός χιονοδρομικού κέντρου. Η ευρύτερη περιοχή των Θεοδωριάνων, που εντάσσεται στη ζώνη ΙΙα, κρίνεται από ειδικούς ως η πλέον κατάλληλη.


Αναφέρουμε σχετικά την Μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που συνέταξε ο καθηγητής κ. Δημήτρης Κοτούλας το 1990, η οποία αναφέρεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Στη ζώνη ΙΙ, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων .

Ύστερα απ’ τα παραπάνω με δεδομένο ότι ένα μικρό χιονοδρομικό στην περιοχή μας, θα δώσει ώθηση στην ευρύτερη περιοχή, μιας και δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στα Τζουμέρκα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Να υπάρξει τροποποίηση όσον αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή την οποία αναφέρει και η μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση μόνο για την περιοχή αυτή, η δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου.

cklickarta -
kaprotrikalon.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης