ΚΕΡΚΥΡΑ: Έκλεψαν το παγκάρι του Αγ. Σπυρίδωνα

Δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, συνελήφθησαν ένας 29χρονος και μια 20χρονη, κερκυραίοι και οι δύο, για κλοπή και συνέργεια σε κλοπή στο παγκάρι της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα.


Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, το μεσημέρι της Πέμπτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαίρεσαν από τον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας, το παγκάρι, που περιείχε το συνολικό χρηματικό ποσό των χιλίων εκατό δέκα ευρώ και είκοσι επτά λεπτών (€ 1110,27), τριάντα δολάρια ΗΠΑ ($ 30,00), πενήντα πέντε αγγλικές λίρες (£ 55,00), δώδεκα (12) ρώσικα ρούβλια, ένα (1) χρυσό γυναικείο δακτυλίδι και τράπηκαν σε φυγή.

Στην συνέχεια πήγαν στο Φαληράκι, όπου το παραβίασαν αφαίρεσαν το περιεχόμενο και το πέταξαν στη θάλασσα. Τη στιγμή που το παραβίαζαν, έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενες ημεδαπές, οι οποίες ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν τους δράστες.. Στην κατοχή της ημεδαπής δράστιδας βρέθηκε στην τσάντα της, μία (1) νάιλον σακούλα, η οποία περιείχε το συνολικό χρηματικό ποσό των χιλίων εκατό δέκα ευρώ και είκοσι επτά λεπτών (€ 1110,27), αποτελούμενο από εκατό είκοσι (120) χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ (€ 5), τριάντα δύο (32) χαρτονομίσματα των δέκα ευρώ (€ 10), επτά (7) χαρτονομίσματα των είκοσι ευρώ (€ 20) και ένα (1) χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ (€ 50), τριάντα δολάρια ΗΠΑ ($ 30,00), αποτελούμενο από ένα (1) χαρτονόμισμα των είκοσι δολαρίων ($ 20) και ένα (1) χαρτονόμισμα των δέκα δολαρίων ($ 10), πενήντα πέντε αγγλικές λίρες (£ 55,00), αποτελούμενο από δύο (2) χαρτονομίσματα των είκοσι λιρών (£ 20) και τρία (3) χαρτονομίσματα των πέντε λιρών (£ 5), δώδεκα (12) ρώσικα ρούβλια, καθώς και ένα (1) χρυσό γυναικείο δακτυλίδι, τα οποία κατασχέθηκαν.

Μέσα στη θάλασσας βρέθηκε παραβιασμένο το παγκάρι της εκκλησίας.
Σε σωματική έρευνα που έγινε στον ημεδαπό δράστη βρέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των εξακοσίων είκοσι ευρώ (€ 620,00), αποτελούμενο από ένα (1) χαρτονόμισμα των πεντακοσίων ευρώ (€ 500), δύο (2) χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ (€ 50), δύο (1) χαρτονομίσματα των δέκα ευρώ (€ 10), καθώς και ένα (1) κινητό τηλέφωνο μάρκας «SAMSUNG»,

Ενημερώθηκε ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος στην Ασφάλεια, αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα το παγκάρι.

Οι κατηγορούμενοι κατά την εξέτασή τους παραδέχτηκαν την σε βάρος τους αποδιδόμενη κατηγορία.

Πηγή: CorfuPress

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ