ΠΡΕΒΕΖΑ-ΑΓΡΙΝΙΟ: Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής

Επτά ληστείες τραπεζών που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες με συνολική λεία περίπου 1.150.000 ευρώ έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 

Και αυτό διότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως ορισμένες από αυτές σχετίζονται με το επονομαζόμενο «επαναστατικό ταμείο» των ενόπλων οργανώσεων!


Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν αυτές τις ληστείες υπό το πρίσμα των νέων στοιχείων που έχουν ανακύψει μετά τη σύλληψη- προ τριών εβδομάδων- των έξι κατηγορουμένων Κωνσταντίνου Σακκά, Αλέξανδρου Μητρούσια,Γιώργου Καραγιαννίδη,Χρήστου Πολίτη,Δημήτρη Μιχαήλ και Στυλιανής Αντωνίου για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση και την έρευνα που ακολούθησε σε τέσσερις «γιάφκες».

Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι για τις ανάγκες της συγκεκριμένης οργάνωσης αλλά και για τη διαβίωση πολλών μελών της απαιτούνταν περίπου 400.000-600.000 ευρώ ετησίως και ερευνούν εξονυχιστικά την περίπτωση τα χρήματα να προέρχονται από τις συγκεκριμένες «απαλλοτριώσεις τραπεζών»- σύμφωνα με την ορολογία των ενόπλων οργανώσεων.

Η ληστεία στην οποία έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτή που σημειώθηκε στις 25 Ιουνίου στην Πρέβεζα. Δύο δράστες που φορούσαν κράνη έσπασαν με βαριοπούλες τα τζάμια της Εθνικής Τράπεζας στην Πρέβεζα και άρπαξαν συνολικά 190.000 ευρώ.

Οι αξιωματικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δύο δράστες της ληστείας στην Πρέβεζα να έχουν άμεση σχέση με αυτούς που λήστεψαν στις 15 Οκτωβρίου, και πάλι χρησιμοποιώντας βαριοπούλες, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Παναγοπούλου στο Αγρίνιο.

Υπενθυμίζεται ότι στο Αγρίνιο εντοπίστηκε μία από τις γιάφκες της «ομάδας των έξι».

epirusgate.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης