ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ΤΕΛΟΣ ! ! ! ! ! !

Στη σήραγγα της Γκρόπας Ο Γιάννης Μαγκριώτης ήταν χθες και παρέδωσε επίσημα αυτό το έργο που ουσιαστικά ενώνει τους Νομούς Άρτας-Τρικάλων. Ούτε ένας Βουλευτής από την Άρτα, ούτε ένας εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Άρτας, ούτε ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, έστω για τα μάτια, στην εκδήλωση γι' αυτή την ουσιαστική ένωση των Νομών Άρτας - Τρικάλων. Αντίθετα τα δημόσια πρόσωπα των Τρικάλων και της Θεσσαλίας τίμησαν αυτή την ιστορική πραγματικότητα


Στο Νομό Τρικάλων βρέθηκε χθές ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης και επισκέφθηκε τη σήραγγα της Γκρόπας, που κατασκευάστηκε στον οδικό άξονα που συνδέει τα Τρίκαλα με την Άρτα μέσω Πύλης-Στουρναρέικων-Μεσοχώρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτής Νίκος Λέγκας της Ν.Δ., η Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας Καλλιόπη Γερακούδη, ο νέος αιρετός Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο Νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Δήμαρχος Πύλης Κων. Κουφογάζος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, της Περιφέρειας και της Νομαρχίας Τρικάλων.

Ο Υφυπουργός στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
«Παραδίδουμε σήμερα σε χρήση τη σήραγγα της Γκρόπας, που κατασκευάστηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Η σήραγγα αποπερατώθηκε και λειτουργεί δοκιμαστικά εδώ και μέρες. Με την κατασκευή της σήραγγας γίνεται πιο σύντομη και πιο ασφαλής η επικοινωνία της Θεσσαλίας με τη Δυτική Ελλάδα, δεδομένου ότι παρακάμπτεται ο Αυχένας της Γκρόπας που παρουσιάζει έντονα προβλήματα καταπτώσεων και η κυκλοφορία διακόπτεται τους χειμερινούς μήνες λόγω των χιονοπτώσεων.

Το μήκος της σήραγγας είναι 1.500 μ., και στο έργο περιλαμβάνονται και οι οδικές προσβάσεις αυτής μήκους 1.200 μ. και περιλαμβάνει όλον τον απαραίτητο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό (εγκαταστάσεις φωτισμού-οδοφωτισμού, πυρανίχνευσης, πυρόσβεσης, αερισμού, σύστημα κεντρικού ελέγχου SCADA κ.λπ.) καθώς και κτίριο εξυπηρέτησης εμβαδού περίπου 200 τ.μ.

Το έργο αυτό στοίχισε 23,5 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση του έργου έγινε εξ ολοκλήρου από Εθνικούς πόρους. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο για τη Θεσσαλία όσο και για τη Δυτική Ελλάδα γιατί ο δρόμος αυτός αποτελεί σήμερα τη μοναδική οδική σύνδεση, μεταξύ της Θεσσαλίας και του νομού Άρτας».

Πηγή ειδησιογραφικού κειμένου: ΚΑΠΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ