Ο “Άγγλος Ασθενής” ήταν Έλληνας

Η ιστορία του επισμηναγού Στέφανου Μολυβάδα. Τι αποκαλύπτουν δύο Ίκαροι στο Onalert.

Η ταινία του Άντονι Μινγκέλα “Ο Άγγλος Ασθενής” είχε σπάσει ταμεία και είχε πάρει εννιά Όσκαρ.

Ίκαροι αποκαλύπτουν στο onalert ότι η ιστορία του είναι σχεδόν ταυτόσημη με αυτή τη έλληνα επισμηναγού Στέφανου Μολυβάδα, που εγκατέλειψε τις σπουδές του στη Σορβόνη και στο Πολυτεχνείο για να πολεμήσει κατά των Γερμανών στην Αίγυπτο.
Το 1944 το αεροσκάφος του καταρρίπτεται στην Γιουγκοσλαβία και εκείνος υφίσταται βαριά εγκαύματα. Τον σώζουν παρτιζάνοι και τελικά πέφτει στα χέρια Κροατών και από εκεί στους Γερμανούς. Κρατήθηκε αιχμάλωτος μέχρι το τέλος του πολέμου και βρέθηκε σε νοσοκομείο της Βρετανίας αρκετά παραμορφωμένος.

Η στενή φιλική σχέση που είχε αναπτύξει με μία νοσοκόμα τον έσωσε. Εκείνη μεσολάβησε στον παγκοσμίου φήμης πλαστικό χειρουργό McIndoe για να ασχοληθεί μαζί του. Έκανε τέσσερα χειρουργεία κάθε μήνα, για μεγάλο χρονικό διάστημα.Το προσωπό του επανήλθε και μαζί και η θέλησή του να ζήσει.Παρέμεινε στην Αγγλία ,σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος,πήρε μεταπτυχιακό και εξελίχτηκε σε κορυφαίο στέλεχος αμυντικών βιομηχανιών βρετανικών και αμερικανικών!

Το 1966 ο Μολυβάδας βρίσκεται επικεφαλής επιστημονικής ομάδας στις ΗΠΑ η οποία ανέπτυσσε σύστημα πληροφοριών αξίας δισ. Έδινε αναφορά απ´ευθείας στο Λευκό Οίκο!

Διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ