Ψήνεται τριμερής στη Ν. Υόρκη...

Πριν λίγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Στέφανος Στεφάνου με δηλώσεις του επιβεβαίωσε την πρόθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για τριμερή συνάντηση. Σε δηλώσεις του, ο
Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι όντως ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών βολιδοσκόπησε τον Πρόεδρο Χριστόφια. «Ο Πρόεδρος, αν και εμφανίστηκε θετικός για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας συνάντησης, εν τούτοις επισήμανε στον Μπαν Κι Μουν ότι είναι αδύνατο αυτό να γίνει μέσα στο
επόμενο δεκαπενθήμερο».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενώ λίγες μέρες αργότερα φθάνει στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσσαντ.

Σε δηλώσεις του στα κατεχόμενα ο κ. Έρογλου, ανέφερε ότι η πρόσκληση απευθύνθηκε απο τον Μπαν Κι Μουν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες. Ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ακόμα, ότι ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόσκληση και αν αποδεχθεί την πρόταση και ο κ. Χριστόφιας η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα 15 ημερών.

Από πλευράς κυπριακής κυβέρνησης δεν υπήρξε ακόμα επίσημη ενημέρωση, μετά και το τέλος της της συνεδρίας του υπουργικού συμβουλίου..

Έρογλου για το απευθείας...

Την ίδια στιγμή, ο Ντερβίς Έρογλου απάντησε σε ερώτηση για την επιστολή του Προέδρου Χριστόφια προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για το θέμα του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο, τονίζωντας πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας απέστειλε πολλές επιστολές αναφορικά με την κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου. Είπε ότι προσπαθούν να βρουν μια διαρκή συμφωνία, η οποία θα ικανοποιεί τις δύο κοινότητες και όχι μόνο τον Πρόεδρο Χριστόφια, όπως ισχυρίστηκε.

Ο κ. Ερογλου, καταλήγοντας, επανέλαβε την πάγια τουρκική θέση ότι το θέμα της Αμμοχώστου αποτελεί μέρος της λύσης του Κυπριακού.

Πηγή: Sigmalive

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ