Σύμβαση με ΕΤΑΝΑΜ για 6.250.000 ευρώ

Πράσινο φως για την υλοποίηση τοπικού προγράμματος έδωσε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης με την υπογραφή σύμβασης με την ΕΤΑΝΑΜ ύψους δημόσιας δαπάνης 6.250.000 ευρώ. Η σύμβαση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας σε 9 δήμους και 57 δημοτικά διαμερίσματα των νομών Πρέβεζας και Άρτας. 

Το πρόγραμμα έχει στόχο την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου μοντέλου τοπικής ανάπτυξης, για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων και ειδικότερα την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών προϊόντων της περιοχής, την βελτίωση της ποιότητας τους και την παραγωγή τοπικών προϊόντων με αναγνωρίσιμη «ταυτότητα».

Παράλληλα, επιδιώκεται η προώθηση παρεμβάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος που έχουν ως στόχο τη διαφύλαξη της ποιότητας των τοπικών προϊόντων και προωθείται η διαφοροποίηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος με τον εμπλουτισμό του, τόσο με δραστηριότητες όσο και με τη σύνδεσή του με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης