Ιδρύθηκε Λέσχη Μοντελιστών στην Άρτα


Ο μοντελισμός απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε αρχάριους ή έμπειρους και είναι τα «συναρμολογούμενα» όπως τα λέγανε παλαιότερα. «Απαραίτητη προϋπόθεση» είναι να διαθέτει κανείς αρκετά αποθέματα υπομονής, αλλά και κάποιες ...καλλιτεχνικές ανησυχίες!



Άλλωστε, η φαντασία στη δημιουργία δεν γνωρίζει όρια. Ο μοντελισμός εξασκεί το μυαλό και καλλιεργεί τη δημιουργική σκέψη, κατευθύνοντας τον μοντελιστή στην τήρηση μιας λογικής σειράς κατά τη συναρμολόγηση. Επιπλέον, προσφέρει ανεκτίμητες ιστορικές γνώσεις, μέσω της συλλογής στοιχείων και εκθεμάτων από διάφορες εποχές.

Ωστόσο, απαιτείται μια στοιχειώδης επιδεξιότητα στη συναρμολόγηση, το κόλλημα και το βάψιμο. Υπάρχουν δυο βασικές κατηγορίες μοντελισμού, ο Στατικός και ο Δυναμικός. Τα στατικά μοντέλα είναι ακίνητα και σε αυτά όλη η προσοχή δίνεται στην όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση της αρχικής εικόνας. Τα δυναμικά μοντέλα κινούνται συνήθως με τηλεχειρισμό και επειδή ο πρωταρχικός στόχος είναι ακριβώς η κίνηση, δεν δίνεται και τόσο ιδιαίτερη προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση.

Έτσι λοιπόν, το Σεπτέμβριο του 2017, μια παρέα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για το χόμπι του μοντελισμού σε οποιαδήποτε μορφή του (στατικός, τηλεκατευθυνόμενος, fantasy - wargames κλπ.) δημιούργησαν στην περιοχή μας τη ΛΈΣΧΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΏΝ ΆΡΤΑΣ.

Επιπλέον, με χαρά ανακοινώνουμε ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 25 - 26 Νοεμβρίου η Λέσχη μας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην Έκθεση-Διαγωνισμό του Συλλόγου Μοντελιστών Βορείου Ελλάδας “Πήγασος”, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία θελήσετε, μπορείτε να μας βρείτε και να επικοινωνήσετε μαζί μας στην σελίδα μας στο Facebook, Λέσχη Μοντελιστών Άρτας: www.facebook.com/scalemodelclubarta/ ή μέσω email στο: scalemodelclubarta@gmail.com

 maxitisartas.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ