Τζουμέρκα: Επιμνημόσυνη δέηση στον Καταρράκτη


- Για τα θύματα των Ναζιστικών Κατοχικών Δυνάμεων 

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης, με την παρουσία εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και Φορέων, ετέλεσε Δοξολογία και κατόπιν επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ των έντεκα Καταρρακτινών θυμάτων των Ναζιστικών Κατοχικών Δυνάμεων. 



Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν -εκτός του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνου Γαρνέλη- που είχε την διοργάνωση, οι: Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Γ.Γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Β. Ψαθάς, οι Δήμαρχοι Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, Νικολάου Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης, Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο Αστυνομικός Δ/ντής Άρτας Πάρις Νίκου, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, Στρατιωτών, Αστυνομικών, Πυροσβεστικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Σημειώνεται πως στις 26-27 Οκτωβρίου 1943, το χωριό Καταρράκτης Άρτης, πυρπολήθηκε ολοσχερώς από την ορεινή ταξιαρχία Εντελβάις των Ναζί και φονεύθηκαν έντεκα Καταρρακτινοί.

Ο Καταρράκτης, προσφάτως, χαρακτηρίστηκε «Μαρτυρικό Χωριό». -Πριν στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καταρράκτου Άρτης, χοροστάτησε στον Όρθρο, ελειτούργησε και εκήρυξε τον Θείο λόγο ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος.

Ο Σεβασμιώτατος στο Κήρυγμά του ετόνισε, ότι ο άνθρωπος όταν ζει ιδιοτελώς, δεν θέλει να έχει σχέση με τον Θεό και προτιμά να σχετίζεται με τις δυνάμεις του σκότους. Όπως οι Γαδαρηνοί, οι οποίοι έδιωξαν τον Ιησού από την περιοχή τους, επειδή έχασαν ζωϊκό κεφάλαιο, αντί να Τον ευχαριστήσουν που καθάρισε τον τόπο τους από τους δαίμονες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ