Τέλος για το εργοστάσιο που κατασκευάζει ευρώ στην Ελλάδα


Τίτλοι τέλους πέφτουν για το εργοστάσιο που κατασκευάζει κέρματα του ευρώ στην Ελλάδα.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην Ήπειρο, στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων και στις εγκαταστάσεις του γίνεται επεξεργασία κραμάτων χαλκού για ημιέτοιμα προϊόντα μεταλλικών δίσκων κερμάτων, κυάθια καλύκων και ταινιών σε ρολά.



Με απλά λόγια η ΜΒΗ έχει τη δυνατότητα παραγωγής όλων των τύπων μεταλλικών κερμάτων ευρώ. Έχει παράξει το 65% περίπου των μεταλλικών κερμάτων του 1, 2, 5, 10, 20, 50 λεπτών ευρώ και το 100% των πυρήνων και δακτυλίων για το δίχρωμα κέρματα 1 και 2 ευρώ, από τις αρχικές ποσότητας που απαιτήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου ήταν ουσιαστικά αλληλένδετη με αυτή των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, τα οποία έχουν οδηγηθεί σε διάλυση.

Το εργοστάσιο οδηγείται προς πώληση και κάποιες πληροφορίες λένε πως γίνονται συζητήσεις του υπουργείου Οικονομικών με ενδιαφερόμενο όμιλο, ωστόσο τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο.

Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου ιδρύθηκε το 1979, το 1983 όμως κρατικοποιήθηκε, περνώντας στον έλεγχο της ΕΒΟ. Συνέχισε την παραγωγή εξοπλιστικών προϊόντων (κυαθίων για κάλυκες και βολίδες), όμως η φθίνουσα πορεία της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας συμπαρέσυρε και την ίδια.

Για ένα διάστημα, σωτήριο για τη ΜΒΗ ήταν το συμβόλαιο για τα εγχώρια κέρματα του κοινού νομίσματος. Η παραγγελία αρχικά ήταν μεγάλη, πάνω από 700 εκατομμύρια τεμάχια, λόγω των αναγκών αντικατάστασης της δραχμής με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.



Μεταφορά εργαζομένων

 

Πριν λίγες μέρες πήρε ΦΕΚ η απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη για τη μεταφορά του προσωπικού που υπολογίζεται σε 50 άτομα.

Το προσωπικό του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας σε κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α' και β' βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση, όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, εφόσον υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες στους φορείς αυτούς.

newsbeast.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ