Κρούσματα άνθρακα στην Πρέβεζα


- Οδηγία για άμεσο εμβολιασμό 

Συναγερμός έχει σημάνει στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Πρέβεζας μετά την εκδήλωση κρουσμάτων άνθρακα σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής.



Η κτηνιατρική ζητά τον άμεσο εμβολιασμό του ζωικού πληθυσμού στην περιοχή μεταξύ της εθνικής οδού Μιχαλιτσίου- Πέτρας και του ποταμού Λούρου και καθιστά γνωστό ότι απαγορεύεται η σφαγή ύποπτων ή ζώων που έχουν νοσήσει.

Συνάμα καλεί τους κτηνοτρόφους να ενημερώνουν άμεσα την υπηρεσία για τυχόν ύποπτα περιστατικά. 

«Μετά την εκδήλωση κρούσματος άνθρακα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους για την ανάγκη εμβολιασμού όλων των ευπαθών ζώων (βοοειδών κι αιγοπροβάτων) κατά του άνθρακα, τα οποία βόσκουν στη γεωγραφική περιοχή μεταξύ της εθνικής οδού Μιχαλιτσίου - Πέτρας και τον ποταμό Λούρο».

Επίσης, απαγορεύεται η σφαγή αλλά και η διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων σε ύποπτα ή ασθενή ζώα, ενώ παράλληλα συνιστάται η διενέργεια επιμελών απολυμάνσεων στο χώρο των εγκαταστάσεων ώστε ν’ αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Η ασθένεια του άνθρακα προκαλείται από το ομώνυμο βακτήριο και ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να αποβεί θανατηφόρα. Το βακτήριο προσβάλει συνήθως τα βοοειδή, τα πρόβατα και τα κατσίκια. 
 
Οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τα μολυσμένα ζώα ή τα προϊόντα αυτών μπορεί να νοσήσουν.
 
 epiruspost.gr
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ