Κέντρο Μελισσοκομίας με έδρα την Άρτα


Ένα ακόμη σοβαρό «εργαλείο» για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα για την μελισσοκομία, αποτελεί η ίδρυση Κέντρων Μελισσοκομίας. 



Μάλιστα, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας 2017 – 2018 υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, απόφαση με την οποία καθορίζεται το ακριβές περιεχόμενο και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της δράσης 1.1 «Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας».

Να σημειωθεί πως ο κλάδος της μελισσοκομίας, είναι ένας από τους δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της πρωτογενούς μας παραγωγής και η Άρτα έχει ένα πολύ σημαντικό δυναμικό μελισσοκόμων, που παράγουν άριστα προϊόντα.

Τα Κέντρα Μελισσοκομίας (Κ.Μ.) καλύπτουν χωροταξικά όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και φιλοξενούνται από Αγροτικούς – Μελισσοκομικούς Φορείς, ενώ είναι αυτόνομες μονάδες διοικητικής επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης του κλάδου της μελισσοκομίας.

Οι απασχολούμενοι στα Κ.Μ. συνεργάζονται με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς του ΥΠΑΑΤ, με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Συλλογικούς και Συνεταιριστικούς Φορείς των μελισσοκόμων καθώς επίσης και με μεμονωμένους μελισσοκόμους, για παροχή συμβουλών και πρακτικής και τεχνικής υποστήριξης και αρωγής, όπου χρειάζεται.

Μάλιστα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με άλλη απόφαση δημιουργεί τα Κέντρα Μελισσοκομίας, ώστε η Γεωγραφική και χωροταξική κατανομή τους η έδρα ή οι έδρες τους και η ζώνη ευθύνης τους, να καλύπτει το σύνολο της Χώρας.

Στην Ήπειρο το Κέντρο Μελισσοκομίας θα έχει έδρα την Άρτα και από 1/8/2017 η ζώνη ευθύνης του Κ.Μ. Ηπείρου περιλαμβάνει τις Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κερκύρας.

Να σημειωθεί πως μέχρι 31/7/2017 υπήρχε το Κ.Μ. Αιτωλ/νίας και Ηπείρου με ζώνη ευθύνης να περιλαμβάνει τις Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Κερκύρας.

Από 1/8/2017 η ζώνη ευθύνης του Κ.Μ. Αιτωλ/νίας περιλαμβάνει τις Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης