Κατάμεστο το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην εκδήλωση του Δήμου Ν. Σκουφά


Η εκδήλωση του Δήμου Νικολάου Σκουφά ήταν υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών Τουρισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου στο κατάμεστο από κόσμο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το μουσικό έργο  «ΕΛΛΗΝΕΣ φιλ ΕΛΛΗΝΕΣ». (ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ)



Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, την Περιφέρεια Ηπείρου, τα Πανεπιστήμια, Ιωαννίνων, Βαρσοβίας, Λούντ, Βερσαλλιών, Μονάχου, και Σάσσαρι.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Τουρισμού με Χορηγό Επικοινωνίας την ΕΡΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας.



 Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης, μεταξύ άλλων είπε πως: «Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά  με το μουσικό έργο «Έλληνες φιλ Έλληνες» εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια της Βαρσοβίας, των Βερσαλλιών, του Μονάχου, του Λουντ και του Σάσσαρι Ιταλίας.

Μια εξαιρετικά σημαντική συνεργασία  για την έρευνα και την πνευματική δραστηριότητα του τόπου μας θέλοντας να προσδώσουμε, πέρα από τον παραδοσιακό τρόπο εορτασμού των εκδηλώσεων που κάθε χρόνο οργανώνουμε, την επιστημονική αλλά και την καλλιτεχνική διάσταση και  τις επιρροές των.»

Περίπου 1.400 θεατές παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό τους: Σταύρο Ζαλμά, Παντελή Θαλασσινό, Δημήτρη Καταλειφό, Γιάννη Κότσιρα, Βασίλη Λέκκα, Άρη Λεμπεσόπουλο, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λίνα Νικολακοπούλου, Σταμάτη Χατζηευσταθίου.
Το μουσικό έργο περιελάμβανε μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων και Φιλελλήνων ποιητών, ένα πρωτότυπο μουσικό έργο για την Ελλάδα έτσι όπως την είδαν να μεταμορφώνεται Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες, ιστορικοί, συγγραφείς και ποιητές, περιηγητές και φιλέλληνες. 

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων: η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Όλγα Γεροβασίλη, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου, ο Βουλευτής Σύριζα Νομού Άρτας, κ. Τσίρκας Βασίλης, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Άρτας, κ. Γεώργιος Στύλιος, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, κ. Νότης Μαριάς, ο Μητροπολίτης Άρτας, κ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης και Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος , Ιερώνυμου Β΄, κ. Νικόλαος Κλάδης, ο Πρέσβης της Κύπρου, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας, κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.


 pamepreveza.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ