Αρτα: Απαλλοτριώνονται εκτάσεις 30 στρεμμάτων


Για τη νέα γεφύρωση του Αράχθου

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στη τελευταία του συνεδρίαση να κηρύξει απαλλοτριωτέες εκτάσεις συνολικού εμβαδού 30 στρεμμάτων για την κατασκευή της νέας Γέφυρας του ποταμού Αράχθου στο ύψος του Τριγώνου, πίσω από τη φοιτητική εστία. 




Το κόστος των απαλλοτριώσεων για τα εντός και εκτός σχεδίου οικόπεδα ανέρχεται στις 800.000€.

Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί όραμα και βασικό στόχο της Δημοτικής Αρχής και έχει ενταχθεί από τις αρχές του 2017 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με συνολικό προϋπολογισμό 6.5 εκ. ευρώ.

 Η γέφυρα θα γίνει στο ύψος του Τριγώνου και της περιοχής των Κεραματών. Η κατασκευή της νέα γέφυρας, εκτός του ότι θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στην παλιά γέφυρα, θα ενώσει και την πεδινή Άρτα με την Ιονία οδό και την επαρχιακή οδό προς το Μενίδι, δια μέσου του περιφερειακού δρόμου του νοσοκομείου.

Η γέφυρα θα είναι μεταλλική με κατάστρωμα προεντεταμένου σκυροδέματος, τοξοειδούς μορφής (φωτό), ενώ πριν και μετά από την τοξωτή γέφυρα θα υπάρχουν γέφυρες πρόσβασης.

Στην τοξωτή γέφυρα, το κεντρικό τμήμα θα έχει μήκος 121 μέτρα ενώ οι δύο γέφυρες πρόσβασης θα έχουν μήκος περίπου 20 μέτρα. Το ύψος της γέφυρας θα είναι από 8 έως 10 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα. Το οδόστρωμα θα έχει συνολικό πλάτος 8 μέτρα, ενώ προβλέπονται εκατέρωθεν πεζοδρόμια με ποδηλατόδρομο, πλάτους σχεδόν 4 μέτρων, στηθαίο ασφαλείας και κιγκλίδωμα προστασίας των πεζών.

Η κατασκευή της νέας γέφυρας στον ποταμό Άραχθο, αλλά και η σύνδεση της επαρχιακής οδού Νεοχωρίου με την λεωφόρο Αμβρακικού που θα παρακάμψει την περιοχή της ιστορικής Γέφυρας η οποία θα πεζοδρομηθεί, εκτός από την λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής στο σύνολο της.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ