Έναρξη του μαθήματος κολύμβησης σε 20 Δημοτικά Σχολεία


- Πιλοτική η εφαρμογή του προγράμματος και στην Άρτα 

Σε εφαρμογή τέθηκε από προχθές το μάθημα εκμάθησης κολύμβησης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο νομό μας που θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου. 



Πρόκειται για την καινοτόμα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ενταχθεί από την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο, πιλοτικά το μάθημα κολύμβησης στην εκπαίδευση των παιδιών σχολικής ηλικίας και εν προκειμένω στους μαθητές που διανύουν την τρίτη και τέταρτη τάξη του δημοτικού.

Καθώς στο νομό Άρτας υπάρχει κολυμβητήριο η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχει συγκροτήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ένταξη του μαθήματος στα σχολεία του Δήμου Αρταίων και της ευρύτερης περιοχής, για τα οποία έχει εξασφαλιστεί και η μετακίνηση από και προς το Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω μάθημα αφορά στο σχολικό έτος 2016-2017, ωστόσο στην Άρτα οι διδακτικές ώρες κολύμβησης δεν ξεκίνησαν με την έναρξη των σχολείων.

Κι αυτό, γιατί όπως είχε τότε αποφασιστεί θα χρειάζονταν να σταματήσει μέσα στο χειμώνα, και να συνεχιστεί την άνοιξη ακολουθώντας και το πρόγραμμα λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Οπότε όλες οι διδακτικές ώρες του εκπαιδευτικού προγράμματος θα παραδοθούν από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

 ixotisartas.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ