Ιόνια Οδός: Μέχρι 31 Μαρτίου θα παραδοθεί ο κόμβος Κουβαρά


«Γίνονται προσπάθειες για το ταχύτερο δυνατό, σε κάθε περίπτωση καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Μαρτίου». 

Aυτή είναι η απάντηση που έδωσε στο agrinionews.gr στέλεχος της εταιρείας που κατασκευάζει την Ιόνια Οδό αναφορικά με το χρόνο που θα ολοκληρωθούν τα έργα στον κόμβο Κουβαρά ώστε οι Αγρινιώτες να έχουν άμεση πρόσβαση στην παράκαμψη Αμφιλοχίας.



Από τα ίδια χείλη επίσης επιβεβαιώνεται πως το τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο βρίσκεται σε πάρα πολύ προχωρημένο στάδιο. Εκτιμάται λοιπόν πως θα αποδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι τέλους του τρέχοντος μηνός, καθώς ξεκαθαρίζεται πως στις 31 Μαρτίου του 2017 θα παραδοθεί σε λειτουργική κυκλοφορία το σύνολο του έργου.

Τους επόμενους μήνες στην κυκλοφορία θα παραδοθούν τα τμήματα Αμφιλοχία-Παράκαμψη Άρτας και Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο ώστε τον Αύγουστο η Ιόνια οδός να παραδοθεί σε πλήρη κυκλοφορία.
 
Εξελίξεις ωστόσο σημειώθηκαν και στο μέτωπο των απαλλοτριώσεων. Συγκεκριμένα 3.759.444 ευρώ κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την παρακατάθεση αποζημίωσης ακινήτων, που έχουν απαλλοτριωθεί στις Δ.Ε. Κεχρινιάς και Δ.Ε. Σαρδινίων του δήμου Αμφιλοχίας για τη διάνοιξη της Ιόνιας Οδού.

Παράλληλα με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στην επιστολή που έλαβε από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας το οποίο ζητά να ενημερωθεί για συγκεκριμένες ενέρεγειες και χρονοδιαγράμματα σχετικά με τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.
 Παράκαμψη Αμφιλοχίας
Παράκαμψη Αμφιλοχίας
ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
agrinionews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ