Σημαίες του ISIS κυματίζουν σε χωριά της Αλβανίας


-  «Όλο και περισσότεροι ασπάζονται τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό» 

Στην έντονη ανησυχία για την ύπαρξη χωριών στην Αλβανία, στα οποία κυματίζουν σημαίες του ISIS, αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. «Σε κάποια χωριά, ιδίως σε εκείνα στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, εδώ και καιρό κυματίζει η σημαία του ISIS», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης. 



«Επίσης πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα ατόμων που ασπάζονται τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό», συμπληρώνει η ιταλική εφημερίδα.

Οι ιταλικές αρχές ανησυχούν για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στην επικράτειά τους και ιδίως στην περιφέρεια της Απουλίας, η οποία φιλοξενεί αλβανόφωνη μειονότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της La Repubblica, από τα δυτικά Βαλκάνια και κυρίως από την Αλβανία μετέβησαν στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, περίπου 1.000 «ξένοι μαχητές», έστω κι αν την τελευταία περίοδο η ροή αυτή έχει μειωθεί.

Παράλληλα, πάντα αναφορικά με την Αλβανία, 89 μουσουλμανικά τεμένη θεωρούνται «εκτός ελέγχου», 9 άτομα καταδικάσθηκαν για στρατολόγηση εξτρεμιστών και 10 ιμάμηδες - δύο εκ των οποίων έχουν συλληφθεί- σύμφωνα με τις αρχές είναι «ιδιαίτερα επικίνδυνοι».

Σχετικά με την Ιταλία και την περιοχή της Απουλίας εκφράζονται φόβοι ότι το δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών μπορεί να συνδεθεί με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Για τον λόγο αυτόν, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και η Εθνική Διεύθυνση για την Καταπολέμηση της Μαφίας έχουν αναπτύξει εδώ και καιρό στενές σχέσεις με αστυνομικές και δικαστικές αρχές των βαλκανικών χωρών, αρχίζοντας από εκείνες της Σερβίας, για τον όσο γίνεται στενότερο έλεγχο αυτού του φαινομένου.

«Έφηβοι από τα χωριά Leshnica, Zagorcan και Rremen είναι σαν αυτούς που έκαναν την Ευρώπη να τρέμει. Είναι πιο επικίνδυνα από τον Almir Daci που κατάγεται από την Leshnica και έχει ριζοσπαστικοποιήσει εκατοντάδες άτομα. Ο Almir Daci φέρεται νεκρός από τον περασμένο Μάρτιο στη Συρία», γράφει η «La Repubblica».

Η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι Αλβανοί που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος προέρχονται από τις νότιο-ανατολικές περιοχές της Αλβανίας.

Προσθέτει, ακόμη, ότι είναι γνωστό ότι Αλβανοί εμπλέκονται σε εγκληματικές ομάδες οι οποίες λειτουργούν κυρίως στην επαρχία του Μπάρι με τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.

Το δημοσίευμα για την δράση ακραίων ισλαμιστών έσπευσε να διαψεύσει ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που διεθνή έντυπα αλλά και ξένες μυστικές υπηρεσίες θέτουν στο μικροσκόπιο την Αλβανία, καθώς πάνω από εκατό Αλβανοί έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ISIS και πολεμούν στην Συρία!

 newsbeast.gr, epiruspost.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης