Νέο κύμα κακοκαιρίας, με χιόνια και βροχές


- Αλλά μικρότερης έντασης

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με χιόνια και βροχές, αλλά μικρότερης έντασης, διαδέχεται την «Αριάδνη»! Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των μετεωρολόγων, από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως τη Δευτέρα αναμένεται να εισβάλουν στην Ελλάδα νέες ψυχρές αέριες μάζες!



«Κρατήσατε χώρο για selfie για τον επόμενο (;) χιονιά;» έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, αναφερόμενος στην πιθανότητα του νέου χιονιά. Για βαρομετρικά χαμηλά από τα δυτικά, που θα φέρουν χιονοπτώσεις, κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος - φυσικός και πρώην διευθυντής Προγνώσεων της ΕΜΥ Νίκος Καντερές, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για πλημμυρικά φαινόμενα.

«Υπάρχει μία εκτεταμένη ψύχρα στην Ευρώπη, από τα ανατολικά μέχρι την Ισπανία, που θα επηρεάσει την Ελλάδα, αλλά σε καμία περίπτωση το κρύο δεν θα είναι τόσο έντονο όπως τις προηγούμενες ημέρες» είπε στην «Espresso» ο κ. Καλλιάνος, ο οποίος εκτιμά ότι με πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεαστούν κυρίως τα τμήματα της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας, σε ορεινά, ημιορεινά και περιοχές με χαμηλά υψόμετρα.

«Από Δευτέρα έως Παρασκευή διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα χτυπήσουν ξανά τη χώρα, φέρνοντας χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά του βόρειου τμήματος και βροχές στα πεδινά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στο διάστημα αυτό, λόγω της επικράτησης νοτιάδων και των συνεχών βροχοπτώσεων, μεγάλοι όγκοι χιονιού θα λιώσουν και υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως σε Θεσσαλία, Ηπειρο και Μακεδονία» επισημαίνει ο κ. Καντερές.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης