«Η μεγάλη του Έθνους σχολή» των μετεωρολόγων


Ο χιονιάς τους έφερε ακόμα πιο δυναμικά στη ζωή μας. Τα ξεσπάσματα, οι αναρτήσεις, οι εκρήξεις και στιγμιότυπα εντός κι εκτός πλατό μετεωρολόγων – σταρ.



 Ο χιονιάς τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά μας…  Περσόνες, καριερίστες, χιουμορίστες, επιτελικά στελέχη της ΕΜΥ… Ποιοί είναι οι μετεωρολόγοι της διπλανής πόρτας που μαζί με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έχουν γίνει, πλέον, μέρος της καθημερινότητάς μας;

Ιδού μερικά στιγμιότυπα από τη ζωή τους εντός κι εκτός πλατό που δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να περάσουν απαρατήρητα…

Οταν ο, πάντα χαμηλών τόνων, Κολυδάς ξεσπά στον Πάνο Καμμένο
Υπηρετεί εδώ και 30 χρόνια στην ΕΜΥ – όπου τα τελευταία 2 χρόνια εκτελεί χρέη υποδιοικητή. Τι ήταν αυτό που έκανε τον αγαπητό και χαμηλών τόνων μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά να ξεσπάσει απευθύνοντας επιστολή – καταπέλτη στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο που είναι και κατά το νόμο προϊστάμενος της ΕΜΥ;

Απλούστατα, το γεγονός ότι email που έχει στείλει στον κ. Καμμένο έμεινε …αναπάντητο. Ο μετεωρολόγος ουσιαστικά μιλά για κατάρρευση και υποστελέχωση της υπηρεσίας με εξαίρεση το στρατιωτικό προσωπικό.

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων ο κ. Κολυδάς καταγγέλλει μεθοδεύσεις προκειμένου να εξαιρεθεί από την επιτροπή που θα προχωρούσε στην αλλαγή του Οργανισμού της ΕΜΥ και ανατέθηκε η προεδρία σε στρατιωτικό διευθυντή ενώ σημειώνει ότι πλέον στην ΕΜΥ το « στρατιωτικό προσωπικό είναι τριπλάσιο του πολιτικού».

Επίσης υπογραμμίζει «ότι σε επιχειρησιακό επίπεδο έχει «καταρρεύσει» το δίκτυο των αγρό-μετεωρολογικών σταθμών ,το αντίστοιχο τμήμα Αγροτικής Μετεωρολογίας υποστελεχώνεται, ενώ το ίδιο συμβαίνει στο τμήμα της Υδρολογίας, και της Έρευνας Αγοράς. Στα λιμάνια της Πάτρας, του Πειραιά της Ηγουμενίτσας πλέον δεν υπάρχουν σταθμοί παρατήρησης, αλλά ούτε καν αυτόματοι σταθμοί.

Σάκης Αρναούτογλου: Προγνώσεις και facebook 
 Με τις αναρτήσεις του στο Facebook να αποτελούν πεδίο … βολής για όσους έχουν χιονοπροσδοκίες, (που ενίοτε δεν επαληθεύονται), ο Σάκης Αρναούτογλου αποτελεί ένα πρόσωπο που αν μη τι άλλο έχει πέραση στα social media. To πρόσφατο εξαγριωμένο ποστ του στο Facebook έχει συλλέξει μέχρι στιγμής 4.600 likes.

Τα αρχικά προγνωστικά του στοιχεία για την «Αριάδνη», που θα επισκεφτεί την Ελλάδα τις επόμενες ώρες και θα φέρει πολικές θερμοκρασίες, ανατρέπονται εν μέρει, καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις μικρότερης έκτασης.

Τη διαφοροποίηση αυτή στις προβλέψεις για τον καιρό φαίνεται πως ακολούθησαν αρκετά αρνητικά σχόλια που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Σάκη Αρναούτογλου. «Δεν μπορεί από κάποιους να υποστηρίζεται ότι έπεσα έξω στην πρόβλεψη για χιόνι στη Θεσσαλονίκη όταν ακόμα τρέχει η «προγνωστική περίοδος» με τα Θεοφάνεια να βρίσκονται δυο μέρες μπροστά και με τη δουλειά μου να είναι ακριβώς αυτη, να ενημερώνω δηλαδή για τις καιρικές εξελίξεις και μάλιστα όπως διαπιστώνετε και έγκαιρα και έγκυρα…» έγραψε ο Σάκης – για να ακολουθήσει βροχή σχολίων.

Εκτός από άκρως δραστήριο στα κοινωνικά δίκτυα, ο Σάκης Αρναούτογλου είναι κι αδερφός του γνωστού παρουσιάστή, Γρηγόρη Αρναούτογλο: «Εκείνος είναι όμορφος με μαλλιά και εγώ άσχημος με φαλάκρα και γυαλιά», έχει πει για τον – επίσης διάσημο – αδερφό του…

Γιάννης Καλλιάνος: Δυο μεγάλες αγάπες, πολιτική και μετεωρολογία
Τι κι αν ο άνθρωπος ασχολείται με την πολιτική – και μάλιστα περνώντας από πολλά και διαφορετικά πόστα; Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων και πλέον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, δεν ξεχνά τη μεγάλη του αγάπη, που είναι ο καιρός.

Ο πρώην μετεωρολόγος της ΕΡΤ με τα τόσα ενδιαφέροντα στο χώρο της πολιτικής, βρίσκει τον απαιτούμενο χρόνο να ενημερώνει το κοινό του για τον καιρό ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έκτακτων φαινομένων όπως ο χιονιάς της περιόδου των Θεοφανείων.

«Ασχολούμαι επαγγελματικά με την πρόγνωση του καιρού σχεδόν 11 χρόνια, από το 2006 δηλαδή και έπειτα. Δεν θυμάμαι ποτέ μια τόσο βίαιη κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών», αναφέρει σε post του που, όπως είναι φυσικό, έγινε viral.

Τάσος Αρνιακός: «Ένα βράδυ που βρεχε» κι ο Γούναρης….
Είναι μια από τια χαρακτηριστικότερες φιγούρες της ελληνικής τηλεοπτικής …μετεωρολογικής σκηνής. Ατσαλάκωτος, ντυμένος στην τρίχα – σαν να έχει βγει από φιγουρίνι άλλης εποχής – χαμογελαστός κι επιφυλακτικός ως προς τις προβλέψεις του, ο Τάσος Αρνιακός διαθέτει, αν μη τι άλλο, χιούμορ αλλά και το χάρισμα του αυτοσαρκασμού.

« Όπως θα καταλάβατε, είμαι ακόμα καλώς ή κακώς και ενεργό fan προσκοπάκι», έχει πει σε κάποια από τις συνεντεύξεις του ο απολαυστικός μετεωρολόγος που πολλές φορές κάνει την προγνωση να μοιάζει με θεατρικό σόου. Προσκοπάκι ολίγον τι … παλαιάς κοπής, ωστόσο, καθ’ ότι δεν έχει facebook… «’Οπως αντιλαμβάνεστε, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για συνομιλίες φωτογραφίες, video, τρολαρίσματα, like και τα τοιαύτα»…

Παρ’ ολα αυτά, χρησιμοποιεί το Internet ως καθημερινό εργαλείο δουλειάς για να βγάλει τα συμπεράσματά το αντλώντας στοιχεία από μεγάλα διεθνή και ελληνικά μετεωρολογικά κέντρα, «ακόμα και ιαπωνικά…», όπως επίσης έχει πει.

Κι όταν δεν λέει τον καιρό τραγουδά για τους φίλους του σε μεγάλα κέφια τραγούδια όπως το «Ένα βράδυ που βρέχε» του Νίκου Γούναρη ξεσηκώνοντας τους φίλους του σε νυχτερινά κέντρα. Κάπως έτσι όπως τον παρουσιάζει το βίντεο ποτ πρόβαλε ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή του.

Χριστίνα Σούζη: Τρέμετε τις εκρήξεις της σιδηράς κυρίας στα πλατό…


«Οι μετωρολόγοι δεν είμαστε Θεοί!», έχει πει σε συνέντευξή της η Χριστίνα Σούζη. Η «σιδηρά κυρία της μετεωρολογίας», ωστόσο, είναι μια καριερίστα που κατάφερε αυτό το οποίο πολλοί θα θεωρούσαν ακατόρθωτο:

Να γνωρίσει την την επιτυχία λέγοντας τον καιρό χωρίς να έχει  ξανθά μαλλιά και μακριές γάμπες – κι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερά της ατού. Εαν ακόμα μεγάλο ατού της μετεωρολόγου του ΣΚΑΙ είναι ότι δεν μασάει τα λόγια της και ξέρει να βάζει στη θέση τους όσους πρέπει.

Οπως για παράδειγμα τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την παρουσιάστρια που είχαν πιάσει ψιλή κουβεντούλα στο πλατό την ώρα που εκείνη έλεγε τον καιρό. «Είδες όταν βάζω τάξη; Το βουλώνετε και οι δύο…», είπε μετά το αποτέλεσμα που είχε η έκρηξή της.


|thetoc.gr 
agrinionews.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ