Yπέρ της διακοπής του καπνίσματος η Philip Morris


Ο γνωστός κολοσσός στον χώρο της καπνοβιομηχανίας, η Philip Morris, που πούλησε 850 δισεκατομμύρια τσιγάρα το περασμένο έτος, τώρα σχεδιάζει ένα μέλλον χωρίς κάπνισμα και συστήνει στους καπνιστές να σταματήσουν αυτή τη βλαβερή συνήθεια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent.



Ένα ταξίδι στο ερευνητικό κέντρο της Philip Morris International, που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Νοϊσατέλ νοτιοδυτικά της Ζυρίχης, θυμίζει επιστημονική φαντασία: Πίσω από το γυάλινο εξάεδρο κέλυφος του κτιρίου, ένας στρατός επιστημόνων αναζητούν τον «θησαυρό» του μέλλοντος: υποκατάστατα που θα πωλούνται, αλλά δεν θα σκοτώνουν.

Η όλη ερευνητική προσπάθεια απέκτησε μεγαλύτερη αίσθηση επείγοντος από την περασμένη Παρασκευή, όταν ανακοινώθηκε ότι η ανταγωνίστρια εταιρεία, British American Tobacco, προσέφερε 47 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει τη Reynolds American, μια κίνηση που θα μπορούσε να καθαιρέσει την Philip Morris από το βάθρο της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης καπνού στον κόσμο.

Το στοίχημα, ωστόσο, είναι ακόμα μεγαλύτερο: Το τσιγάρο ευθύνεται για περισσότερους από 6 εκατ. θανάτους κάθε χρόνο. Με το κάπνισμα να βρίσκεται σε πτώση διεθνώς, οι κολοσσοί της καπνοβιομηχανίας αναζητούν νέα, ασφαλέστερα προϊόντα που να καλύπτουν τον εθισμό της νικοτίνης, παρότι σήμερα η κερδοφορία τους στηρίζονται στις πωλήσεις των τσιγάρων παλαιού τύπου.

Το κρίσιμο ραντεβού ορίζεται για το 2017, όταν το νέο προϊόν της εταιρείας, το iQOS, που δεν είναι ηλεκτρονικό τσιγάρο, ούτε συσκευή «ατμίσματος», αλλά μια συσκευή που λειτουργεί με θέρμανση καπνού χωρίς καύση, θα καταθέσει τα χαρτιά του, ζητώντας άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, ως προϊόν κατά πολύ ασφαλέστερο του κοινού τσιγάρου.

Ωστόσο, για να δοθεί άδεια να κυκλοφορήσει ως τέτοιο, θα πρέπει να περάσει από τις «συμπληγάδες» του FDA, του Οργανισμού Τροφίμων και Ποτών των ΗΠΑ, καταθέτοντας χιλιάδες σελίδων με επιστημονικά δεδομένα που θα πρέπει να αποδεικνύουν την ασφάλεια και τη μείωση της βλάβης, συγκριτικά με το κοινό τσιγάρο.

Το αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό για τη Philip Morris, η οποία έχει επενδύσει μέχρι σήμερα πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια στα νέα αυτά προϊόντα.

tanea.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ