ΠΕ Άρτας: Τεχνική υποστήριξη για την Παρηγορήτρια


Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ανταποκρίθηκε πλήρως στο κάλεσμα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (Δ/νση Αναστήλωσης Μνημείων) και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Άρτας, προκειμένου να παράσχει τεχνική υποστήριξη... 



...κατά την επίσκεψη κλιμακίου στην Άρτα στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2016, με σκοπό να καταγραφούν τεχνικά προβλήματα που σχετίζονται με το Βυζαντινό Μνημείο του Ι.Ν. Παναγίας της Παρηγορήτισσας. 

Από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας διατέθηκαν καλαθοφόρο όχημα με τον χειριστή του και μηχανικός επί τόπου, για όλο το διάστημα που οι αρμόδιοι του Υπουργείου πραγματοποιούσαν φωτογράφιση – καταγραφή των προβλημάτων του Μνημείου.

Η Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Άρτας θα παραδώσει στη Δ/νση Αναστήλωσης του Υπουργείου Πολιτισμού το τεχνικό υλικό που διαθέτει για το μνημείο και θα βρίσκεται σε επικοινωνία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Η Π.Ε. Άρτας θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τη σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας αξιοποιώντας και την προσφορά εξειδικευμένου γραφείου μελετών.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ